ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα στοιχεία κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας στην προανακριτική

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παππά απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας

Νέα στοιχεία κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας στην προανακριτική

Νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παππά απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας. Όπως αναφέρουν πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «σε σημείωμά του που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. 

Σε άλλο SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα καλεί τον επιχειρηματία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά. «Περιμένω τηλ» αναφέρει αρχικά και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)». 

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων αποδεικνύει «πως ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά και κανόνισε συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του Alpha με τον κόκκινο εργολάβο, αποδεικνύοντας ότι ο τελευταίος λειτουργεί με εντολές του πρώην υπουργού.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε και σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. 

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», καταλήγουν οι πηγές.