ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. μηρυκάζει τζούφια στοιχεία

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν.Δ. μηρυκάζει τζούφια στοιχεία

«Η Ν.Δ. μηρυκάζει για μια ακόμα φορά τζούφια στοιχεία. Αναμασά όσα έχουν ήδη καταρριφθεί από τους μάρτυρες και την έκθεση της ΤτΕ. Το φιάσκο του φιάσκου», διαμηνύουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία που κατέθεσε ο Χρ. Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή.

Νωρίτερα, πηγές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ γνωστοποίησαν ότι ο κ. Χρήστος Καλογρίτσας απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή νέα επιβαρυντικά στοιχεία για τον κ. Παππά.

Όπως αναφέρουν, «σε σημείωμά του που κατακεραυνώνει τον κ. Παππά και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ, διαβίβασε νέα sms μεταξύ του ίδιου και του κ. Παππά που επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς συντόνιζε όλες τις ενέργειες και συναντήσεις του κ. Καλογρίτσα και του έδινε εντολές πως θα δράσει, αποδεικνύοντας ότι ο κ. Καλογρίτσας λειτουργούσε ως παρένθετο πρόσωπο (μπροστινός) του κ. Παππά».

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα που του αναφέρει «Tony Lianos he will be waiting at ccc office at 9 am tomorrow» επισημαίνοντας του «γρήγορα» «αύριο πρωί», πράγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Παππάς κανόνισε συνάντηση του κ. Καλογρίτσα με τον κ. Λιανό της ccc πριν το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και την έκδοση της εγγυητικής, εκθέτοντας τον κ. Παππά που δήλωνε ότι δεν είχε σχέση με τις επαφές Καλογρίτσα ccc. 

Σε άλλο SMS του κ. Παππά προς τον κ. Καλογρίτσα καλεί τον επιχειρηματία να συναντηθεί με τον Δημήτρη Κοντομηνά. «Περιμένω τηλ» αναφέρει αρχικά και εν συνεχεία «Μίλησα σε παίρνει τηλ σήμερα. Ζήτησε ο Κοντ να σε δει…… λέει ό, τι του πούμε (φουρλεμάδης)». 

Σύμφωνα με τις πηγές της ΚΟ της ΝΔ, ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων αποδεικνύει «πως ο κ. Παππάς επικοινώνησε με τον κ. Κοντομηνά και κανόνισε συνάντηση του πρώην ιδιοκτήτη του Alpha με τον κόκκινο εργολάβο, αποδεικνύοντας ότι ο τελευταίος λειτουργεί με εντολές του πρώην υπουργού.

Ο κ. Καλογρίτσας κατέθεσε και σειρά τιμολογίων που επιβεβαιώνουν τα όσα έχει καταθέσει στην προανακριτική επιτροπή περί της χρηματοδότησης της εφημερίδας Documento από τον ίδιο με πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά. 

«Τα νεότερα στοιχεία ενδυναμώνουν όσα έχουν αποδειχθεί ήδη. Ο κ. Παππάς ενώ ήταν αρμόδιος υπουργός έστελνε εκ μέρους του τον κ. Καλογρίτσα και του διασφάλιζε να βρει χρήματα και συνεταίρους για τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑchannel», καταλήγουν οι πηγές.