ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσιάρας: Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών

Κ. Τσιάρας: Έρχεται αυστηροποίηση των ποινών

Αυστηροποίηση των ποινών, εντός του επόμενου διαστήματος, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας πως το πόρισμα της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής παρακολούθησης του ποινικού κώδικα είναι έτοιμο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τσιάρας, ανέφερε πως το πόρισμα εντός των επομένων ημερών πρόκειται να παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου πρώτα εκεί θα υπάρχει μια σχετική διαβούλευση πριν την δημόσια διαβούλευση και την νομοθετική πρωτοβουλία.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις αλλαγές στον ποινικό κώδικα με αφορμή και την υπόθεση της συζυγοκτονίας στα Γλυκά Νερά, η οποία και έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

«Αντιλαμβάνομαι ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω γεγονότων τα οποία βρέθηκαν υπό φως της δημοσιότητας και αποτέλεσαν σοκαριστικά γεγονότα για την κοινή γνώμη, έχει δημιουργηθεί τεράστια συζήτηση σε σχέση με την αναμόρφωση συγκεκριμένων άρθρων του ποινικού κώδικα και βεβαίως υπάρχει μια συζήτηση για την αυστηροποίηση των ποινών», σημείωσε και τόνισε πως υπήρξε μια γενικότερη αντίδραση όταν η Ν.Δ. ήταν ακόμη αντιπολίτευση και η τότε κυβέρνηση, μια μέρα πριν να οδηγηθούμε σε εκλογές, ψήφισε έναν ποινικό κώδικα με κάποιες διατάξεις οι οποίες γεννούσαν πολλά ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται το προηγούμενο διάστημα έχει προαναγγελθεί σχέδιο της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο οι καταδικασθέντες σε ισόβια να εκτίουν 20 χρόνια κάθειρξη, χωρίς μάλιστα να έχουν δικαίωμα χρήσης προνομίων, αντί των 16, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.