21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με «νέο» Σπίτι του Λαού

21ο Συνέδριο του ΚΚΕ με «νέο» Σπίτι του Λαού

Οι εργασίες αρχίζουν σήμερα στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου με ομιλία του Δημ. Κουτσούμπα.

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ηχηρή παρουσία του ΚΚΕ στους δρόμους για το εργασιακό νομοσχέδιο ήταν το καλύτερο «ζέσταμα» για το 21ο Συνέδριο του κόμματος, που ξεκινά σήμερα το βράδυ στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου με την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα. Στην εναρκτήρια εκδήλωση, που περιλαμβάνει και οπτικοποιημένη συναυλία, έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι μαζικών φορέων, εργατικών συνδικάτων, του γυναικείου κινήματος, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της επιστήμης. Επίσης έχει προσκληθεί το προεδρείο της Βουλής, οι δήμαρχοι Αθηναίων, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Γαλατσίου.

Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή η ανακαινισμένη έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ θα υποδεχτεί τους συνέδρους. Η κορυφαία κομματική διαδικασία ήταν η καλύτερη αφορμή για μια συνολική ανανέωση του κτιρίου. Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου, Γιάννης Γκιόκας, υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους για μια σύντομη ξενάγηση μαζί με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ανακαινισμένο αίθριο που θα αξιοποιηθεί για εκδηλώσεις που απαιτούν ανοιχτό χώρο. Το κτίριο είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες και ηλικιωμένους.

Τα θέματα του Συνεδρίου με βάση το καταστατικό του κόμματος είναι τα εξής:

α) Ο απολογισμός δράσης της Κ.Ε. και όλου του κόμματος από το 20ό προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού – λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα έως το 22ο Συνέδριο.

β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να μοιραστούν σε διάφορους χώρους στο «νέο» Σπίτι του Λαού, έτσι ώστε να τηρηθούν μέχρι κεραίας τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στην κεντρική αίθουσα έχουν ήδη στηθεί οι θέσεις του προεδρείου και ξεχωρίζει το σύνθημα στη σκηνή: «Δυνατό ΚΚΕ. Νους – Καρδιά – Οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό». Παράλληλα έχει τοποθετηθεί σήμανση στις προβλεπόμενες κενές θέσεις στο αμφιθέατρο, ώστε να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή