ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέθανε ο πρέσβης ε.τ. Αδαμάντιος Βασιλάκης – Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Πέθανε ο πρέσβης ε.τ. Αδαμάντιος Βασιλάκης – Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του πρέσβη ε.τ. Αδαμάντιου Βασιλάκη, εκφράζουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, καθώς και οι συνάδελφοί του.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών θρηνεί την απώλεια του πρέσβη ε.τ. Αδαμάντιου Βασιλάκη, «ενός εξαίρετου διπλωμάτη που τίμησε την πατρίδα και απετέλεσε υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν».

Ο Αδαμάντιος Βασιλάκης εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών το 1972 και κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε καίριες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη. Την περίοδο 2002-2007 διετέλεσε μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη. Το 2005-2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Από το 2007 ήταν επικεφαλής διαπραγματευτής της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις με τον προσωπικό απεσταλμένο του ΓΓΗΕ για το ονοματολογικό, Μ. Nimetz.

Καταληκτικά, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως υπηρέτησε την Ελλάδα με εντιμότητα, αξιοπρέπεια και πίστη στο καθήκον.