Σακελλαροπούλου: Εκπροσωπώ όλους τους Ελληνες

Σακελλαροπούλου: Εκπροσωπώ όλους τους Ελληνες

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίτιμη διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου αναγορεύθηκε χθες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στην ομιλία της κατά την τελετή αναγόρευσης η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στον ρόλο της ως Προέδρου της Δημοκρατίας, στις προτεραιότητες και τις ευαισθησίες της, υπογραμμίζοντας ότι εκπροσωπεί όλους τους Ελληνες.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως και ο δικαστής οφείλει να ακούει με προσοχή όλες τις πλευρές, να συνθέτει τις διαφορές. Ο ρυθμιστικός μου ρόλος, όπως περιγράφεται στο Σύνταγμα, και η ενωτική υπέρβαση των κομματικών σκοπιμοτήτων, προϋποθέτει την απόσταση και την αμεροληψία. 
Δεν εκπροσωπώ καμία παράταξη, αλλά όλους τους Ελληνες» ανέφερε, για να συμπληρώσει: «Ως Πρόεδρος παραμένω στο τέλος της ημέρας όπως ακριβώς και στη δικαστική μου διαδρομή: ένας δημόσιος λειτουργός, προσηλωμένος στο γενικό και στο εθνικό συμφέρον. Μακριά από την ιδιωτική και ιδιοτελή αντίληψη του θεσμού, τη μικροπολιτική ένταξη. Η θεσμική συνείδηση και η ανάληψη της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό δεν συνιστούν συνθήματα πολιτικής. Συγκροτούν τον πυρήνα της άσκησης των δημοσίων και κρατικών αξιωμάτων και πρέπει να μας εμπνέουν όλους, ανεξάρτητα από τη θέση μας στην κρατική πυραμίδα».

Σχετικά με τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας επισήμανε πως «στο πολίτευμά μας ο ρόλος του Προέδρου δεν είναι εκτελεστικός, ο συμβολισμός, εντούτοις, που παράγει ο λόγος του, το ύφος και το ήθος στην εκπλήρωση του καθήκοντός του είναι πολύ σημαντικά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή