Πολιτικός «καύσωνας» στη Βουλή

Πολιτικός «καύσωνας» στη Βουλή

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με παράλληλους μονολόγους, και συχνά εν μέσω έντασης, συνεχιζόταν έως αργά χθες τη νύχτα η μαραθώνια συνεδρίαση στην Ολομέλεια, με την οποία κορυφωνόταν η κοινοβουλευτική διαδικασία έγκρισης του «Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025». Οι φραστικές συγκρούσεις επεκτάθηκαν, πέραν των οικονομικών ζητημάτων, και σε θέματα όπως το εν εξελίξει εμβολιαστικό πρόγραμμα, όχι μόνο επειδή από την επιτυχή ή μη ολοκλήρωσή του εξαρτώνται και πτυχές της οικονομικής ζωής στην προοπτική ενός νέου κύματος της πανδημίας λόγω των μεταλλάξεων τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά και εξαιτίας έως και των αντιεμβολιαστικών εμμονών, ειδικώς του προέδρου και στελεχών της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Κυρ. Βελόπουλος, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει εμβολιαστεί, έκανε –με αφορμή τις κυβερνητικές επιλογές για παροχή διευκολύνσεων προς όσους έχουν κάνει το εμβόλιο– αναφορές που χαρακτηρίστηκαν προσβλητικές προς τα θύματα του Ολοκαυτώματος, ενώ προκάλεσε ένταση και με βουλευτές της πλειοψηφίας, καθώς με επιθετικό ύφος ζήτησε να καταθέσουν άπαντες τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους στον πρόεδρο της Βουλής. «Βάλτε μας και ένα αστεράκι κίτρινο εδώ, ένα βραχιολάκι, να τριγυρνάνε οι στιγματισμένοι, οι ανεμβολίαστοι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος, για να προσθέσει σε άλλο σημείο της μακράς ομιλίας του: «Ζητάμε από όλους εσάς που θέλετε να επιβάλετε υποχρεωτικά τον εμβολιασμό στους υπόλοιπους, να βγάλετε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για να δω πόσοι εμβολιάστηκαν. Ολοι να τα βγάλετε. Θα ξεγυμνωθείτε, για να μην πω καμία άλλη κουβέντα», συμπλήρωσε προκαλώντας έντονες διαμαρτυρίες παρόντων βουλευτών της Ν.Δ. Λίγο αργότερα, ο κ. Αντ. Μυλωνάκης της Ελληνικής Λύσης χαρακτήρισε «σταλινοναζιστικές μεθόδους» τους σχεδιασμούς να μην επιτρέπεται χωρίς πιστοποιητικό ή τεστ η μετακίνηση από νομό σε νομό. «Σε λίγο θα δούμε και στα όρια κάθε νομού συρματοπλέγματα, στρατιώτες με όπλα και μπορεί να δοθεί και η εντολή “καθαρίστε τους ανεμβολίαστους’”», πρόσθεσε.

Στα σημαντικά περί την οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης μεταξύ άλλων σημείωσε: «Η Ελλάδα έχει ταμειακά διαθέσιμα, όμως έχει υποστεί μια πολύ σοβαρή δημοσιονομική αφαίμαξη. Από την ώρα που ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού εμβολιάζεται, από την ώρα που υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, πρέπει να λύσουμε το όποιο πρόβλημα υπάρχει με την “ουρά” της πανδημίας και τις όποιες μεταλλάξεις μέσω του εμβολιασμού».

Σε κλίμα αισιοδοξίας και η νέα παρέμβαση του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου. «Οι εξελίξεις εμπνέουν ρεαλιστική αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρ. Σταϊκούρας. Τις κυβερνητικές εκτιμήσεις αμφισβήτησε για άλλη μία φορά ο κ. Ευκλ. Τσακαλώτος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησε εκ νέου συγκρότηση «μετώπου» με ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή