Κεραμέως: Πώς θα γίνει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

Κεραμέως: Πώς θα γίνει η αξιολόγηση εκπαιδευτικών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι θέμα ημερών να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σημείωσε μάλιστα πως η προθεσμία για να δηλώσουν το κινητό τους οι υποψήφιοι, είναι μέχρι και αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου, δηλώνοντας σε ειδική εφαρμογή του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης τον 8ψήφιο κωδικό τους και το κινητό τους.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους εκπαιδευτικούς, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η συγκεκριμένη επαγγελματική ομάδα έχει εμβολιαστεί κατά 73%, προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει συζητηθεί αλλά ότι η πολιτεία προτρέπει καθηγητές και φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το πράξουν.

Επιπλέον, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός στους μαθητές και πως η συζήτηση γίνεται για τους 15-17 ετών, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εάν το επιθυμούν. Σύμφωνα με την ίδια, όσοι εμβολιάζονται ανακτούν πλήρως την καθημερινότητά τους χωρίς self test, ενώ οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της επιτροπής ειδικών.

Τόνισε επίσης ότι στόχος είναι να μην υπάρχουν οριζόντια μέτρα και να μην κλείσουν σχολεία, ενώ είπε θα επανεξεταστούν και τα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων με την επιτροπή των ειδικών, καθώς τα δεδομένα έχουν αλλάξει και έχουν αυξηθεί οι εμβολιασμένοι.

Για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είπε ότι αυτή θα γίνεται από τρεις αξιολογητές για κάθε εκπαιδευτικό, τον διευθυντή του σχολείου, τον σύμβουλο εκπαίδευσης και τον σύμβουλο ειδικότητας ενώ προβλέπεται και επιτροπή ενστάσεων ώστε να γίνει ο εκπαιδευτικός καλύτερος, καθώς δεν υπάρχει τιμωρητική διαδικασία.

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, η αξιολόγηση έχει δύο στόχους: O πρώτος είναι η επιβράβευση, καθώς οι εκπαιδευτικοί θα παίρνουν περισσότερα μόρια για ανέλιξη στην καριέρα τους στον τομέα της Εκπαίδευσης, και ο δεύτερος στόχος θα είναι η βελτίωσή τους μέσω διαδικασίας.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στα σχολεία από Σεπτέμβριο είπε ότι σε όλα τα νηπιαγωγεία θα φοιτούν παιδιά από 4 ετών, και ότι εντάσσονται δραστηριότητες όπως τα αγγλικά, αλλά και εργαστήρια δεξιοτήτων όπως ο εθελοντισμός, η ρομποτική, η οδική ασφάλεια, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση κ.α. σταθμισμένες ανά εκπαιδευτική ηλικία. Επίσης θα υπάρξουν οριζόντιες επιμορφώσεις για εκπαιδευτικούς, 123 νέα προγράμματα σπουδών αλλά και διπλάσια πρότυπα και πειραματικά σχολεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή