Η αύξηση των κρουσμάτων ανεβάζει τους τόνους της κριτικής

Η αύξηση των κρουσμάτων ανεβάζει τους τόνους της κριτικής

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και η μείωση των εμβολιασμών έχουν φουντώσει την πολιτική αντιπαράθεση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορεί την κυβέρνηση για ολιγωρία και άστοχες κινήσεις που παραπέμπουν στο καλοκαίρι του 2020. «Η κυβέρνηση έχει πέσει 30% έξω από τον στόχο της για δήθεν συλλογική ανοσία στις αρχές του καλοκαιριού, αλλά στη χώρα της ατομικής ευθύνης φταίνε μόνο οι πολίτες», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Χαρακτηρίζοντας «αρχισαμποτέρ» τον πρωθυπουργό, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπλήρωσε πως «ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να μετακυλίσει την ευθύνη του για την αποτυχία των εμβολιασμών, ενώ δεν έκανε τίποτα για να ενισχύει τη δημόσια υγεία. Ακούγαμε ότι η Ελλάδα είχε ένα… ζηλευτό πρόγραμμα εμβολιασμού. Τι πήγε, λοιπόν, στραβά; Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για προνόμια γιατί δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς».

Από την Κουμουνδούρου επιτέθηκαν στο Μαξίμου και για την κατάργηση των μασκών στους εξωτερικούς χώρους: «Η καταγγελία πως η κυβέρνηση για ακόμη μια φορά αγνόησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και ζήτησε από τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες, ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποιεί για τη μετάλλαξη “Δέλτα”, επιβεβαιώνει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει μάθει τίποτα από τα εγκληματικά του λάθη». Η Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως «οι δυσμενείς εξελίξεις στην πανδημία διαψεύδουν την κυβερνητική προπαγάνδα και επαναφέρουν τον κ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς του στη σκληρή πραγματικότητα». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε για τον πρωθυπουργό πως έχει την κύρια ευθύνη: «Αντί να διχάζει και να απειλεί, οφείλει να πρωταγωνιστήσει στη συνεννόηση και στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πανδημίας».

«Αν η κυβέρνηση αναζητάει ευθύνες για τους μειωμένους ρυθμούς στους εμβολιασμούς, να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Εκεί θα δει τις παλινωδίες στην ουσιαστική ενημέρωση του λαού, τις ελλείψεις στα αναγκαία μέτρα προστασίας, αλλά και την υποταγή της διαδικασίας του εμβολιασμού στους ανταγωνισμούς των μεγάλων εταιρειών φαρμάκου και στην πολιτική της Ε.Ε.» ανέφεραν από το ΚΚΕ. Ενα ερώτημα απηύθυνε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον πρωθυπουργό: «Υπονομεύετε το εμβολιαστικό πρόγραμμα από ανικανότητα; Ή μήπως σας βολεύει να ρίξετε το κόστος της δικής σας διαχείρισης-φιάσκο, ιδίως της οικονομίας, στους ανεμβολίαστους;».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή