ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η πανδημία

ΣΥΡΙΖΑ: Σε πρώτο πλάνο η πανδημία

«Τα μπρος-πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού και οι αντιφάσεις καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες», αναφέρει η Κουμουνδούρου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμπλήρωση δύο χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ στην αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκει το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να κυνηγά δημοσκοπικά τη Ν.Δ. και να προσπαθεί να κάνει ένα «restart» με αφετηρία την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης. Αρκετά στελέχη στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως η πανδημία τελικά ωφέλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «νεκρώσει» τον πολιτικό χρόνο, κερδίζοντας τη συμπάθεια των πολιτών που παραδοσιακά σε μεγάλες κρίσεις συσπειρώνονται γύρω από τις ηγεσίες τους. Ο κορωνοϊός, πάντως, εξακολουθεί να είναι ο ρυθμιστής των εξελίξεων και της αντιπολιτευτικής τακτικής που ακολουθεί ο τέως πρωθυπουργός. Τις τελευταίες ημέρες η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, η μείωση του ρυθμού των εμβολιασμών, οι νέοι αυστηροί έλεγχοι και τα πρόστιμα στα οποία προχωρεί η κυβέρνηση, αλλά και η κατηγορία του πρωθυπουργού περί «υγειονομικού σαμποτάζ» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Κ» έχουν φέρει και πάλι την πανδημία σε πρώτο πλάνο.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση ρίχνουν ευθύνες στο Μαξίμου πως από το δεύτερο κύμα και μετά επένδυσε μόνο στην επικοινωνία, εξαπολύοντας επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στους νέους και στους ανεμβολίαστους πολίτες. Για να μη θεωρηθεί, όμως, αυτή η τακτική κλείσιμο του ματιού προς την πλευρά των αρνητών των εμβολίων, από την Κουμουνδούρου απευθύνουν διαρκώς κάλεσμα προς τον κόσμο να μην παρασύρεται από αντιεπιστημονικές προκαταλήψεις. Επιχειρούν μάλιστα να δείξουν πως προσπάθησαν από πολύ νωρίς να αφήσουν πίσω τους την αντιπαράθεση για ένα θέμα που αφορά ανθρώπινες ζωές. Υπενθυμίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής, που θα επέτρεπε σε όλα τα κόμματα να έχουν έναν κοινό σχεδιασμό.

Υψηλοί τόνοι

Ο Πάνος Σκουρλέτης σε υψηλούς τόνους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό αναφέροντας πως πλέον «θέλει να καλύψει τις δικές του ευθύνες. Αναζητεί κάποιον ένοχο επειδή τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν –και με ευθύνη της κυβέρνησης– έτσι όπως θα ήθελε». Η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» διερωτήθηκε «πότε αποφάσισε η κυβέρνηση να προβεί σε εμβολιασμούς σε απομακρυσμένες περιοχές και σε ανθρώπους με αδυναμία μετάβασης σε εμβολιαστικά κέντρα; Πριν από λίγες μόλις ημέρες. Υπάρχει σχέδιο επ’ αυτού; Φυσικά και όχι. Είπαν ποτέ γιατί γίνεται τώρα;».

Το άλλο σημείο κριτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς το Μαξίμου αφορά την κατάργηση της μάσκας από τους εξωτερικούς χώρους και το ενδεχόμενο επαναφοράς της υπό την απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα»: «Τα μπρος πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού, τα ψεύτικα success story και οι αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες. Παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή