Επικεφαλής οι Βουρλιώτης και Καραγιάννης στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Επικεφαλής οι Βουρλιώτης και Καραγιάννης στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εισαγγελείς Χαράλαμπος Βουρλιώτης και Παναγιώτης Καραγιάννης τοποθετήθηκαν στην ηγεσία της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έπειτα από κατά πλειοψηφία απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Οι κ. Βουρλιώτης και Καραγιάννης συνταξιοδοτήθηκαν στις 30 Ιουνίου από το δικαστικό σώμα και τοποθετούνται στις θέσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της αρχής, αντιστοίχως. Θετική γνώμη εξέφρασαν η Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση, «παρών» ψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βουρλιώτης ως αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χειρίστηκε υποθέσεις υψηλού δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως η δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και η υπόθεση της έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικών στην Τουρκία. Στην πρώτη περίπτωση υπέγραψε το παραπεμπτικό πόρισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση. Στη δεύτερη περίπτωση ο κ. Βουρλιώτης αγόρευσε κατά της έκδοσης των οκτώ αξιωματικών.

Ο κ. Βουρλιώτης είχε, επίσης, χειριστεί την υπόθεση Βγενόπουλου αλλά και της Μανωλάδας. Η αρνητική στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως, ακριβώς λόγω της σημαντικής πορείας του κ. Βουρλιώτη στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος Θεόφιλο Ξανθόπουλο, επισημάνθηκε ότι η αρνητική ψήφος δεν κατευθύνεται στα πρόσωπα, αλλά στον τρόπο επιλογής της ηγεσίας της ανεξάρτητης αρχής. Μάλιστα σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική άποψη για τα πρόσωπα.

«Δεν είμαι ούτε σερίφης ούτε εξομολογητής να δίνω συγχωροχάρτια. Πορεύτηκα με γνώμονά μου πάντα τη λογική. Ούτε θα εξαφανίσω ούτε θα καταστρέψω ανθρώπους. Ομως, όσοι παρανόμησαν κατά του κράτους θα υποστούν τις νομικές συνέπειες. Δεν θα γίνω υπαίτιος καταστροφών ανθρώπων, αλλά και δεν υπάρχει περίπτωση να με πλησιάσει κάποιος για λόγους σκοπιμότητας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ο κ. Βουρλιώτης.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου κατά τρόπο που να μπορώ να εξυπηρετήσω τους σκοπούς του νόμου, ώστε κανείς να μη διατυπώσει κανένα παράπονο ή να υπάρξει λόγος αμφισβήτησης της ακεραιότητάς μου, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της αρχής σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή