ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τον αυτοκινητόδρομο Ε-65

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κύρωση των συμβάσεων τροποποίησης που αφορούν την κατασκευή του βόρειου οδικού άξονα του Ε-65. 

Ο βόρειος οδικός άξονας του Ε-65 θα ξεκινά από το Τρίκαλα και ενώνεται με την Εγνατία. Θα είναι ένας υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος, μήκους 70,5 χιλιομέτρων, με διατομή δύο συν δύο λωρίδες και η διάρκεια κατασκευής του εκτιμάται στα τρία χρόνια. Θα χρηματοδοτηθεί εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Ανάκαμψης και έχει προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν προϋπολογιστεί περίπου 38 εκατ. ευρώ επιπλέον για τις απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές εργασίες που πιθανόν να προκύψουν. 

Σημειώνεται ότι το έργο https://www.kathimerini.gr/tag/mitsotakis-kyriakos/, αφού θα προσφέρει ασφαλείς και φιλικές στο περιβάλλον μετακινήσεις από και προς την Μακεδονία ή τις καλύτερες και ταχύτερες συνδέσεις με την Ιταλία, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, τα δυτικά Βαλκάνια και μέσω αυτών στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στήριξη στη Δυτική Μακεδονία σε μια κρίσιμη περίοδο αυτής της απολιγνιτοποίησης, καθώς θα διευκολύνει και θα ενθαρρύνει νέες εταιρείες να εγκατασταθούν εκεί και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. 

Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, επί της Αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν με διαφορετικό σκεπτικό ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25, ενώ η Ελληνική Λύση έχει επιφυλαχθεί για να τοποθετηθεί σήμερα κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Τελευταίες ειδήσεις