Γεραπετρίτης: Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι εύσημο

Γεραπετρίτης: Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι εύσημο

«Μείζον πολιτειακή μομφή που θα πρέπει να εκκαθαριστεί»

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παράβαση καθήκοντος δεν είναι ένα ασήμαντο αδίκημα, ούτε εύσημο όπως ακατανόητα είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά μία μείζον πολιτειακή μομφή που θα πρέπει να εκκαθαριστεί, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, λαμβάνοντας τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφού επισήμανε ότι η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα απετέλεσε εφαλτήριο κατά της κυβέρνησης και δεν περιείχε «μία λέξη» στο γιατί δεν είναι τεκμηριωμένο το πόρισμα κατά του κ. Παππά, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ακεραιότητας της διαδικασίας, ότι η προανακριτική επιτροπή στάθμισε όλα τα αντικειμενικά δεδομένα και επέλεξε το ένα από τα δύο αποδιδόμενα αδικήματα.

Στο επιχείρημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η επιτροπή έκανε κακά τη δουλειά της σε ό,τι αφορά την παράβαση καθήκοντος, αλλά έλαβε τα “εύσημα” του κ. Παππά για τη δωροληψία, είπε: «Αμφοίν θάττερον. Ή έκανε καλά τη δουλειά της ή ήταν διεφθαρμένη. Στο μέτρο που έγινε άρτια η εργασία, η Βουλή ήταν στο ύψος των περιστάσεων».

Με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την υπόθεση της Ηλιούπολης, και στο ερώτημά του γιατί δεν δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των δραστών, ο κ. Γεραπετρίτης είπε: «Αντιλαμβάνομαι ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος αναβάτης του ανθρώπινου πόνου», αλλά αυτό είναι αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης να το πράξει, όταν θα έχει προχωρήσει η έρευνα. Όσο για ότι στερήθηκε η κοπέλα τη δυνατότητα να έχει δικηγόρο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι με βάση τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας οι μάρτυρες δεν έχουν νομική εκπροσώπηση στο στάδιο της έρευνας αν και, στην περίπτωση αυτή, υπήρχε επικοινωνία με δικηγόρο.

Όσο για τη λέξη διχασμός που ανέφερε ο κ. Τσίπρας, κάλεσε τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «εάν θέλει να δει τι σημαίνει αμφισημία και διχασμός να κοιτάξει ένδον, εκείνους που ακόμα αγκαλιάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα» και προσέθεσε: «Σήμερα, ακούσαμε την κυρία Τζάκρη ότι είναι κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού όταν ο κ. Τσίπρας είπε ότι (ο εμβολιασμός) είναι ευλογία». 

Επανερχόμενος στην υπόθεση της παράβασης καθήκοντος είπε ότι «δεν είναι ασήμαντο αδίκημα» και αντιμετωπίζεται από συστάσεως κρατών, και ότι στην Ελλάδα αντιμετωπίζεται από το πρώτο κιόλας Σύνταγμα της Επιδαύρου του 1822. Υπάρχει στην υπόθεση Παππά «ζήτημα χειραγώγησης του διαγωνισμού που ενέχει και ποινικές ευθύνες» είπε ο υπουργός Επικρατείας. Είναι μοναδική η περίπτωση που μια κοινοβουλευτική ομάδα επιχαίρει που ένας πρώην υπουργός διώκεται μόνο για πλημμέλημα και όχι για κακούργημα, είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Τζάκρη είχε μιλήσει για την «τραγική διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού που μαίνεται και αυτές τις ώρες», λέγοντας ότι η κυβέρνηση βρήκε ως λύση «τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με ένα εμβόλιο που βρίσκεται σε status προσωρινής άδειας, του συνόλου του γενικού πληθυσμού». Ξεκινάτε τώρα από το υγειονομικό προσωπικό, αύριο θα πάτε στους δημοσίους υπαλλήλους, μεθαύριο στους ταξιτζήδες, τους δικηγόρους, δηλαδή στο σύνολο του πληθυσμού» είχε αναφέρει η κυρία Τζάκρη.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή