Κεραμέως: Σχολεία και πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

Κεραμέως: Σχολεία και πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού», ανέφερε επίσης η υπουργός Παιδείας.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα λειτουργήσουν όλες οι εκπαιδευτικές δομές από τον Σεπτέμβριο, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας, παράλληλα ότι περίπου τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού ή έχουν κλείσει ραντεβού.

«Από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης κ.ό.κ. Έχουμε το όπλο του εμβολίου, όμως θέλουμε ακόμα δρόμο για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.  

«Τρεις στους τέσσερις εκπαιδευτικούς μας, το 73%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού. Και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την ανταπόκριση. Όμως χρειαζόμαστε περισσότερους εμβολιασμούς. Απευθύνω πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές μας να εμβολιαστούν. Πέρυσι είχαμε την πανδημία, όμως δεν είχαμε αυτό το υπερόπλο που έχουμε σήμερα, το εμβόλιο», σημείωσε επίσης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο κυρώσεων σε εκπαιδευτικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, η ίδια είπε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται».

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί. Πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «έχει δοθεί πράσινο φως για εμβολιασμό παιδιών από 15 έως 17 ετών και ανοίγει η σχετική πλατφόρμα αύριο. Συζητάμε τακτικά με την επιτροπή, υπάρχουν ευρωπαϊκές χώρες που χορηγούν το εμβόλιο από τα 12». Διευκρίνισε, πάντως, ότι δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό μαθητών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή