Παραλαβή του πρώτου μαχητικού Ραφάλ της Πολεμικής Αεροπορίας

Παραλαβή του πρώτου μαχητικού Ραφάλ της Πολεμικής Αεροπορίας

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο από τα συνολικά 18 μαχητικά Ραφάλ τα οποία προμηθεύεται η Ελλάδα από τη Γαλλία παραδόθηκαν χθες από την κατασκευάστρια εταιρεία Ντασό στη βάση της Ιστρ στη νότια Γαλλία. Το πρώτο Ραφάλ της Πολεμικής Αεροπορίας με κωδικό «401» θα φθάσει στην Ελλάδα αργότερα μέσα στον χρόνο, μαζί με τα υπόλοιπα πέντε, που έως το τέλος του 2021 θα είναι πάνοπλα και έτοιμα να ενταχθούν στην 332 μοίρα παντός καιρού στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

«Το πρώτο από τα συνολικά 18 ελληνικά Ραφάλ. Ενα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Πολεμικής Αεροπορίας μας και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας μας. Τα ελληνικά φτερά δυναμώνουν», σημείωσε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τελετή παραλαβής του αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε στο κέντρο πτητικών δοκιμών της Ντασό στην Ιστρ χθες το πρωί.

Το πρώτο Ραφάλ, όπως και τα επόμενα πέντε, θα χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση των χειριστών και των μηχανικών της Π.Α., που θα μεταβούν στη Γαλλία. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους τα Ραφάλ θα μεταφερθούν στην Τανάγρα. Ηδη στη Γαλλία βρίσκεται μια πρώτη ομάδα χειριστών της Π.Α., η οποία τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί μαζί με 50 τεχνικούς και μηχανικούς στο κέντρο εκπαίδευσης Ραφάλ της γαλλικής αεροπορίας στη βάση του Μερινιάκ. «Μετά το Μιράζ F1 το 1974, το Μιράζ 2000 το 1985 και το Μιράζ 2000-5 το 2000, είναι η σειρά του Ραφάλ να φορέσει με υπερηφάνεια τα χρώματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Το Ραφάλ είναι ένα αεροσκάφος που έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα για την Π.Α. και θα συμβάλει στη διασφάλιση της ηγετικής θέσης της Ελλάδας ως μεγάλης περιφερειακής δύναμης. Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά την πλήρη δέσμευσή μας για την επιτυχία του Ραφάλ στην Ελλάδα», δήλωσε χθες, μεταξύ άλλων, ο κ. Τραπιέ, εκπροσωπώντας τη γαλλική εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή