«Παράθυρο» για απολύσεις «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

«Παράθυρο» για απολύσεις «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τροπολογία περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για έμμεση επαναφορά της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κυβερνητική τροπολογία περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών. Οι αρμόδιοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει «καμία προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, αλλά, αντίθετα, ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στην πράξη αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και σε προνοιακά ιδρύματα». Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν αποδεκτό να οριστούν «πολύ συγκεκριμένες δραστηριότητες και υπηρεσίες (νοσηλεία ασθενών, φροντίδα ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων) που θα εκτελούνται αποκλειστικά από εμβολιασμένο προσωπικό».

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας Μανώλης Χριστοδουλάκης σημείωσε (ΣΚΑΪ) ότι «ήμασταν οι πρώτοι που τον περασμένο Μάιο κάναμε λόγο για την ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό και όλους όσους έρχονται σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, γηροκομεία και δομές πρόνοιας. Αυτό που εισπράξαμε από την κυβέρνηση τότε ήταν ότι “από Σεπτέμβρη και βλέπουμε”. Καλώς πάρθηκαν τα μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Την κυβερνητική τροπολογία απορρίπτει το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος γνωστοποιήθηκε βεβαίως η αρνητική ψήφος του κόμματος, ενώ τονίστηκε ότι η τροπολογία «αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της “ατομικής ευθύνης” στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η τροπολογία της κυβέρνησης αποτελεί ένα συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων, με δωράκια στους επιχειρηματίες, και ψεμάτων». Σύμφωνα με το ΚΚΕ, πίσω από την τροπολογία η κυβέρνηση «επιχειρεί να κρύψει την προκλητική έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού, την απαράδεκτη κατάσταση του επικίνδυνα υποστελεχωμένου δημόσιου τομέα της υγείας και της σχεδόν ανύπαρκτης δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την έλλειψη ουσιαστικής ενημέρωσης σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, τις αντιφατικές τοποθετήσεις και μέτρα που αφήνουν εκτεθειμένο τον λαό, τόσο απέναντι στην πανδημία όσο και στην αντιμετώπιση όλων των άλλων αναγκών του στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή