ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης για κορωνοπάρτι: Εισηγήσεις για νομοθετικές αλλαγές με στόχο τον ευκολότερο εντοπισμό

Θα υπάρξουν εισηγήσεις για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου να γίνει ευχερέστερος ο εντοπισμός αλλά και η τιμωρία όσων τα διοργανώνουν, δήλωσε ο ίδιος.

Χρυσοχοΐδης για κορωνοπάρτι: Εισηγήσεις για νομοθετικές αλλαγές με στόχο τον ευκολότερο εντοπισμό

Για πολύ δυναμική εξέλιξη της τουριστικής σεζόν στη Μύκονο, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου και του Ιουλίου, οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις στο αεροδρόμιο της Μυκόνου βρίσκονται στο 90% των αριθμών του 2019, κάτι που, όπως τόνισε, σημαίνει ότι το νησί πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι προκειμένου να διαφυλαχθεί αυτή η ευτυχής εξέλιξη, είναι απαραίτητη η εφαρμογή των μέτρων κατά της Covid-19

Ερωτηθείς για το ζήτημα των κορωνοπάρτι που διοργανώνονται σε βίλες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι πρόκειται για δυσχερή και δύσκολη δουλειά, τονίζοντας παράλληλα ότι όλοι οι τοπικοί φορείς συνεργάζονται με την Αστυνομία, η οποία καταβάλλει τεράστια προσπάθεια για την αντιμετώπιση του εν λόγω φαινομένου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα υπάρξουν εισηγήσεις για περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία προκειμένου να γίνει ευχερέστερος ο εντοπισμός αλλά και η τιμωρία όσων διοργανώνουν αυτά τα πάρτι. 

Σε ό,τι αφορά την ανάγκη τήρησης των μέτρων κατά της Covid-19, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο να τηρήσουν όλοι τα μέτρα υπεύθυνα, χωρίς εκπτώσεις, με ατομική συλλογική ευθύνη. 

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, με αυτό τον τρόπο, ο η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα διαφυλαχθεί το «brand» της Μυκόνου.