Κεραμέως για σχολεία: Η κυβέρνηση θέλει αξιολόγηση, μεγαλύτερη αυτονομία και δομές

Κεραμέως για σχολεία: Η κυβέρνηση θέλει αξιολόγηση, μεγαλύτερη αυτονομία και δομές

Το νομοσχέδιο για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» αναμένεται να ψηφιστεί εντός της ημέρας

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση θέλει αξιολόγηση στα σχολεία, μεγαλύτερη αυτονομία και δομές που στηρίζουν το σχολείο, με σχολικούς σύμβουλους, ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς», σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Αναφερόμενη, δε, στην αξιωματική αντιπολίτευση η υπουργός είπε ότι «υπάρχει τεράστια διάσταση από αυτά που θέλει η κοινωνία και η κυβέρνηση από αυτά που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ έκανε λόγο για σύγκρουση δύο κόσμων σχετικά με το τι προωθεί το νέο νομοσχέδιο και το τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν άκουσα ουσιαστική αντιπολίτευση, μόνο ένα ναι μεν αλλά, από έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει κατάργηση της αξιολόγησης», πρόσθεσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3.

Διαβάστε επίσης⇒ Μητσοτάκης: Η δημόσια παιδεία είναι υπόθεση εθνική

Επίσης, η κα Κεραμέως επεσήμενε πως η κοινωνία απαιτεί αλλαγές, αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και διδασκαλία μαθημάτων, όπως η οδική ασφάλεια και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Σημειώνεται ότι στις 10 π.μ. θα συνεχιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, για «την αναβάθμιση του σχολείου και την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών» και θα ακολουθήσει η ψήφισή του.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή