Αναθεώρηση ψήφου αποδήμων στην επόμενη Βουλή

Αναθεώρηση ψήφου αποδήμων στην επόμενη Βουλή

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης Ελληνες στην καταγωγή που έχουν εκλεγεί σε ξένα Κοινοβούλια. Πρόκειται για την Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού που συνεδρίασε χθες στη Βουλή, παρουσία 39 βουλευτών ελληνικής καταγωγής από 8 χώρες: Αλβανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Καναδάς, Κένυα, Σουηδία. Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς, σημειώνοντας τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή αλλά και στην εθνική προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε δε τη σημασία της συνεισφοράς των βουλευτών ελληνικής καταγωγής «ιδιαίτερα στις μέρες όπου η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Κύπρου αλλά και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας συνεχίζεται». 

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αλλά και στη σημασία που έχει δώσει η κυβέρνηση στην ψήφο των αποδήμων γιατί, όπως είπε, «όλοι οι Ελληνες πρέπει να έχουμε λόγο για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα». Τόνισε, επίσης, ότι «μακάρι στην επόμενη Βουλή να υπάρξει άλλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να απομακρύνει και τα τελευταία εμπόδια ώστε να μπορούν όλοι οι Ελληνες να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους». Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε λέγοντας πως «η πατρίδα σάς χρειάζεται δίπλα της ως πρεσβευτές των αξιών της αλλά και ως συμπαραστάτες της σε όλα τα μέτωπα». 

Χθες το βράδυ, εξάλλου, ο πρωθυπουργός βραβεύθηκε με το βραβείο AHEPA Socrates Award κατά τη διάρκεια του 99ου συνεδρίου της AHEPA, που διεξάγεται στην Αθήνα. Κατά την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις εθνικές προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα απέδειξε ότι θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα όταν είναι απαραίτητο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή