Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν θα ξανακλείσει

Η δέσμευση του πρωθυπουργού και η έκκληση στους αναποφάσιστους

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει, δεσμεύτηκε από την Κρήτη όπου περιόδευσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, κατά την επίσκεψή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου σημείωσε μιλώντας με γιατρούς και εργαζόμενους: «Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητας ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει. Η οικονομία και η κοινωνία θα εξακολουθεί να δουλεύει, θα πρέπει να τηρούμε τα ελάχιστα μέτρα προστασίας και θα είμαστε αυστηροί σε αυτά τα λίγα τα οποία ζητάμε», επισήμανε. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην «κληρονομιά» που αφήνει η πανδημία, έχοντας πλέον τον διπλάσιο αριθμό εντατικών σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στην Κρήτη, το πρώτο μέρος που άρχισε η μετάλλαξη «Δ», ζητώντας να πάνε οι πολίτες να εμβολιαστούν ώστε να ελεγχθεί το τέταρτο κύμα. Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμα πως το σχέδιο είναι να πηγαίνουν κινητές μονάδες και σε μεγάλα ξενοδοχεία για «να εμβολιάζουν μαζικά εργαζόμενους σε μεγάλους χώρους φιλοξενίας, έτσι ώστε να γλιτώνουν και οι εργαζόμενοι τον μπελά και την ταλαιπωρία να πηγαίνουν οι ίδιοι», κάτι που ενδεχομένως να μην ταιριάζει και με τους ρυθμούς δουλειάς τους. «Να δοκιμάσουμε και αυτό ώστε να πείσουμε και τους εργαζόμενους στον τουρισμό ότι πρέπει να κάνουν αυτό το βήμα», κατέληξε.  
Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο Ρέθυμνο, όπου επισκέφθηκε την κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου. Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε στους αναποφάσιστους κάνοντας έκκληση για εμβολιασμό. «Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς», ανέφερε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης, που έδειξε να ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο να πείσει εκείνους που είναι αναποφάσιστοι στο αν πρέπει να κάνουν ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα», τόνισε. Συνεχίζοντας, δε, την ειδική αναφορά σε όσους πολίτες εκφράζουν ακόμα αμφιβολίες για το εμβόλιο, προχώρησε σε ειδική έκκληση: «Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιονδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε», είπε, υπογραμμίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο κάποιος προστατεύει τον εαυτό του, την οικογένειά του, αλλά παράλληλα συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια «ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία». 

Είναι προφανές πως τουλάχιστον έως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση θα κινηθεί με αυτόν τον τρόπο, επιχειρώντας μέσω πειθούς να ανεβάσει το ποσοστό των εμβολιασμών ενόψει της «γενικής επανεκκίνησης» το φθινόπωρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή