Άσκηση λεπτών ισορροπιών από ΣΥΡΙΖΑ

Άσκηση λεπτών ισορροπιών από ΣΥΡΙΖΑ

Η Κουμουνδούρου θέλει με αφορμή τις πυρκαγιές να εκπέμψει μήνυμα υπεύθυνης αντιπολίτευσης, αλλά και να αναδείξει τις όποιες κυβερνητικές ευθύνες

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο συνδυασμός των χαμηλών τόνων όσο οι καπνοί από τις πυρκαγιές είναι ακόμα στον αέρα με τη μαχητική αντιπολίτευση που δεν αφήνει ασχολίαστα τα «κακώς κείμενα» της κυβέρνησης είναι ο στόχος της Κουμουνδούρου. Διαφορετικές απόψεις –για πιο ψηλά ντεσιμπέλ– μέσα στο κόμμα υπάρχουν, ωστόσο παρεκκλίσεις από τις αποφάσεις του πολιτικού κέντρου και τις οδηγίες του Αλέξη Τσίπρα δεν έχουν καταγραφεί. Οι ισορροπίες δεν είναι εύκολες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορηθεί πως χάνει το momentum που μπορεί να του δώσει μια δημοσκοπική ανάσα έπειτα από αρκετά χρόνια. Οι «αντιπολιτευτικές δόσεις» φαίνεται πως είναι «μετρημένες» και χθες ήταν η σειρά του Χρήστου Σπίρτζη να καταγγείλει το Μαξίμου για το ότι δεν επιχείρησε το ρωσικό Beriev την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική. Ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας επικαλείται δημοσίευμα της ιστοσελίδας avgi.gr που αναφέρει ότι γραφειοκρατικοί λόγοι δεν επέτρεψαν να πετάξει το αεροσκάφος πάνω από τα Βίλια και τη Λαυρεωτική.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι στην αξιωματική αντιπολίτευση περιμένουν να δουν αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αποφασίσει να αλλάξει στάση την ερχόμενη Τετάρτη που θα βρεθεί απέναντι από τον πρωθυπουργό στη Βουλή. Μέχρι τότε στη γραμμή της υπεύθυνης αντιπολίτευσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε: «Επιλέξαμε να μην κάνουμε μια στείρα αντιπολίτευση στη βάση διαχρονικών αδυναμιών της πολιτείας ή επί της αντικειμενικής ευθύνης που προκύπτει από μια διαχείριση η οποία οδήγησε σε πολύ μεγάλες καταστροφές επί αρκετές ημέρες. Ωστόσο, η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα». Και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπει τις τραγωδίες και τις καταστροφές ως ευκαιρία αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών. Ακολουθώντας τον δρόμο και της προγραμματικής αντιπολίτευσης ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στις καμένες εκτάσεις και στην άμεση προκήρυξη των πολεοδομικών και χωροταξικών σχεδίων στους ΟΤΑ αυτών των περιοχών, ως βασικό εργαλείο αποκατάστασης της βιωσιμότητας της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Το ότι οι «κραυγές» πάνω από τις φωτιές δεν ήταν ποτέ στον σχεδιασμό του Αλέξη Τσίπρα φάνηκε πολύ νωρίς, από την εσπευσμένη απόσυρση του ατυχέστατου tweet του βουλευτή του κόμματος Χάρη Μαμουλάκη για τις πυρκαγιές της Βαρυμπόμπης στις 3 Αυγούστου. Αυτόνομος, ωστόσο, για άλλη μια φορά δείχνει πως είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πέρα από τις θεωρίες που αναπαρήγαγε περί ανεμογεννητριών και τις σχέσεις που έχουν με τις φωτιές, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την περιπέτεια της υγείας του Νίκου Χαρδαλιά: «Νίκο Χαρδαλιά περαστικά ειλικρινά, γιατί όσο κι αν διαφωνούμε τραβάς ζόρι! Ο Σωτήρης ο Πατσιλινάκος είναι εξαιρετικός καρδιολόγος (ήμασταν συμφοιτητές) και το αιμοδυναμικό που έκανες την επέμβαση στο Αγία Ολγα είναι από τα πιο σύγχρονα, επί ημερών μας στο Υπ. Υγείας μπήκε!», έγραψε ο βουλευτής Χανίων στο Facebook.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή