ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του αυριανού υπουργικού συμβουλίου

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης βρίσκεται η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» και για τις «Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση»

Τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα του αυριανού υπουργικού συμβουλίου

Αύριο, στις 11 π.μ., θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης βρίσκεται η παρουσίαση του νομοσχεδίου για τη «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» και για τις «Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση».

Αναλυτικά τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

•Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

•Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

•Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση.

•Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου.

•Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά».

•Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Τελευταίες ειδήσεις