ΚΙΝΑΛ: Προς διεύρυνση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία

ΚΙΝΑΛ: Προς διεύρυνση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία

Στους δεδομένους διεκδικητές Φώφη Γεννηματά, Ν. Ανδρουλάκη, Ανδρ. Λοβέρδο είναι πολύ πιθανόν να προστεθεί και ο Χ. Καστανίδης

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέσεις για την τελική ευθεία λαμβάνουν οι δρομείς των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, ενόψει ενός «καυτού» Σεπτεμβρίου και με το παζλ των υποψηφίων να οδεύει προς διεύρυνση.  

Το στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά, μετά τη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές, η οποία αποτιμήθηκε ιδιαίτερα θετικά εντός των τειχών, στρέφει το βλέμμα στην εκδήλωση για την ιδρυτική επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου, την Παρασκευή στις 8 το βράδυ. Η Χαρ. Τρικούπη επέλεξε φέτος να μην προσδώσει θεματικό χαρακτήρα, όπως πέρυσι για το ΕΣΥ, και αναμένεται η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ να αναφερθεί συνολικά στην «κληρονομιά» του ΠΑΣΟΚ και στο μέλλον του Κινήματος. Βέβαια, το «άρωμα» της ομιλίας της θα είναι σαφέστατα προεκλογικό, επικυρώνοντας και τυπικά την υποψηφιότητά της και αναδεικνύοντας εν πολλοίς το πλαίσιο με το οποίο θα διεκδικήσει την επανεκλογή της. Θα ακολουθήσει, την τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, η άνοδος στη ΔΕΘ, ενώ προς τα τέλη του μηνός τοποθετείται η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου θα χαραχθεί ο οδικός χάρτης έως τις κάλπες.

Με το πόδι στο «γκάζι» παραμένουν και οι δύο έτεροι υποψήφιοι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πυκνώσει τις παρεμβάσεις του εντός συνόρων τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ προγραμματίζει και την επίσημη παρουσίαση των θέσεών του. Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να «χτενίζει» προσωπικά τη χώρα, με σειρά συναντήσεων και τις σχετικές αναρτήσεις του στα social media να… ξεχειλίζουν ΠΑΣΟΚ.   

Ως προς τον αριθμό των υποψηφίων, όπως προαναφέρθηκε, όλα δείχνουν ότι θα αυξηθεί. Η κάθοδος του Χάρη Καστανίδη θα πρέπει πλέον να θεωρείται εξαιρετικά πιθανή, αν όχι βέβαιη, μια κίνηση που αναμένεται να αναδιαμορφώσει σε ένα βαθμό τις ισορροπίες δυνάμεων, ειδικά στην «αριστερόστροφη» πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ. Κατά κάποιες εκτιμήσεις, μάλιστα, δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο και στις τελικές κινήσεις του Παύλου Γερουλάνου. Από το περιβάλλον του τελευταίου, πάντως, σημειώνεται ότι «δεν τίθεται κανένα ζήτημα ετεροπροσδιορισμών» ως προς τις τελικές αποφάσεις του. Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν σαφείς ενδείξεις για το αν ο κ. Γερουλάνος θα εισέλθει στην κούρσα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή