Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο – Τα σενάρια για το Πολιτικής Προστασίας

Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο – Τα σενάρια για το Πολιτικής Προστασίας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει στις 11.30, υπό τον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης, το νέο Υπουργικό Συμβούλιο που προέκυψε από τον προχθεσινό ανασχηματισμό της κυβέρνησης. 

Τα θέματα στην ατζέντα της συνεδρίασης είναι:

-Ενημέρωση από τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο για την πορεία αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

– Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση του νομοσχεδίου για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

-Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου για τις Οργανώσεις Κοινωνίας Πολιτών και την εθελοντική απασχόληση

-Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη σχετικά με την καθιέρωση ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου – Διαδικασία καθορισμού ανώτατου ορίου

-Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας ‘Ακη Σκέρτσο για την έγκριση του αναθεωρημένου Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων «Ελλάδα Μπροστά»

-Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή στη διαδικασία της παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη Αποστολάκη

Την ίδια ώρα, όπως έγραφε σήμερα η «Κ», στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αφήσουν πίσω τον επεισοδιακό ανασχηματισμό που είχε στο επίκεντρο τον Ευάγγελο Αποστολάκη και να επικεντρωθούν στα προβλήματα. Εξάλλου, όπως σημειώνουν στην «Κ» κυβερνητικές πηγές, ο υπόλοιπος ανασχηματισμός καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες και «είναι άδικο οι παλινωδίες του κ. Αποστολάκη να επισκιάζουν τις υπόλοιπες αλλαγές». Το μεγάλο ερώτημα αυτή τη στιγμή είναι βεβαίως πότε θα πληρωθεί η θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας, καθώς πρακτικά το νεοσυσταθέν υπουργείο έχει μείνει ακέφαλο και μέχρι νεωτέρας υπάγεται στο Προστασίας του Πολίτη.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση λένε πως το θέμα χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναζητώντας ένα πρόσωπο από δύο δεξαμενές: είτε κάποιον ένστολο στη λογική της επιχειρησιακής γνώσης, όπως ήταν ο κ. Αποστολάκης, είτε ένα πρόσωπο που μπορεί να μην είναι αμιγώς επιχειρησιακός, αλλά δεν θα είναι φορτισμένος πολιτικά και δεν θα δημιουργεί έριδες μεταξύ των κομμάτων.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτά που τον οδήγησαν στην επιλογή Αποστολάκη. Δύο από τα ονόματα που ακούγονται είναι αυτό του στρατηγού Μιχάλη Κωσταράκου και του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη.

Παράλληλα, υπήρξε σκέψη για τοποθέτηση στο συγκεκριμένο πόστο κάποιου υπηρεσιακού παράγοντα, όπως κάποιου δασάρχη, αλλά η σκέψη δεν προχώρησε, καθώς συνήθως αυτά τα στελέχη είναι περισσότερο γραφειοκρατικά παρά ικανά επί του πεδίου, απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή