ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Yγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μην τεθούν σε αναστολή

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν υγειονομικοί που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας

Πλεύρης: Yγειονομικοί με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μην τεθούν σε αναστολή

Από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, αναφέρθηκε στο ζήτημα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ειδικότερα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι εντοπίστηκαν υγειονομικοί που έχουν λάβει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι και να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας. 

«Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας κάλεσε όσους προέβησαν σε αυτήν την ενέργεια να το δηλώσουν οι ίδιοι, διότι είναι ζήτημα χρόνου να εντοπιστούν, ενώ έκανε λόγο για «πράξη μέγιστης απαξίας, που δείχνει ροπή για εγκληματική πράξη».