Κ. Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές και Αλ. Τσίπρα: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα»

Κ. Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές και Αλ. Τσίπρα: «Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Κι επειδή προφανώς προσβλέπω σε νίκη στις επόμενες εκλογές, σχεδιάζουμε το μέλλον της πατρίδας μας σε ορίζοντα δεκαετίας. Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχει η συζήτηση για πρόωρες εκλογές, όμως θα ήθελα να μείνετε στις δικές μου διαβεβαιώσεις», ενώ αναφερόμενος στις προ ημερών δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε: «Έχω μπερδευτεί με τον κ.Τσίπρα. Οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης πως: «Θα συγκριθεί η επιλογή μίας κυβέρνησης που ζητά αυτοδυναμία παρά τις διπλές κάλπες, και από την άλλη τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας. Θα κυβερνήσει με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω ότι το θέλει αυτό ο λαός».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα συμβεί αν στις επόμενες εκλογές η ΝΔ δεν έχει αυτοδυναμία, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και στην πρώτη κάλπη. Αν δεν την πετύχουμε η χώρα θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. Η απλή αναλογική δεν επιτρέπει ουσιαστικά το σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με συνεργασία πρώτου με δεύτερου κόμματος, κάτι το οποίο αποκλείω κατηγορηματικά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή