ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Επιτυχία 100% στο σχέδιο για την τάξη και ασφάλεια στη ΔΕΘ

Τι λέει ο υπουργός για εμβολιασμούς αστυνομικών και Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Θεοδωρικάκος: Επιτυχία 100% στο σχέδιο για την τάξη και ασφάλεια στη ΔΕΘ

Για απόλυτη επιτυχία του επιχειρησιακού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ, όσον αφορά τη διαφύλαξη της τάξης και της ηρεμίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status FM, αποδίδοντας αυτή την επιτυχία στην πολύ καλή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης.

Ο υπουργός ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, (αστυνομία, δήμο, περιφέρεια, εμπορικό σύλλογο) και τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

«Υπήρξαν πάρα πολλές συγκεντρώσεις πολύ ανομοιογενών κοινών και διαδηλωτών. Το σχέδιο προέβλεπε να μη συναντηθούν όλοι αυτοί και να μην υπάρξουν επεισόδια. Επετεύχθη 100% γι’ αυτό δημοσίως θέλω να το αναδείξω ως ένα θετικό παράδειγμα συνεργασίας» είπε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε και για τη σημασία που έχει η φετινή ΔΕΘ, η οποία σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα που από οικονομική άποψη μπορεί να προσδώσει νέα πολύ ισχυρή δυναμική στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς των αστυνομικών, αλλά και στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών στις τάξεις των αστυνομικών απάντησε: «Όταν μιλάμε για ανθρώπους, οι οποίοι υπηρετούν το ελληνικό κράτος, όπως είναι οι Έλληνες αστυνομικοί, πρέπει να πάρουν πολύ σοβαρά υπόψη ότι έρχονται σε επαφή με τους πολίτες και επομένως έχουν πρόσθετη υποχρέωση να έχουν εμβολιασθεί. Η εικόνα που έχω [για τους εμβολιασμένους] μαζί με τους νοσήσαντες Αστυνομικούς είναι ότι είναι λίγο πάνω από 70%».

Τέλος, ερωτηθείς για τις ΟΠΠΙ (Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων) επανέλαβε όσα είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου συμπληρώνοντας τα εξής: «Κανείς μας δεν δέχεται τα πανεπιστήμια να μην είναι χώρος με απόλυτη ασφάλεια για τους καθηγητές, για τους φοιτητές και για το προσωπικό των πανεπιστημίων. Η ελευθερία της έρευνας, η ελευθερία της γνώσης, η ελευθερία της επικοινωνίας έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση την ασφάλεια. Και αυτή την ασφάλεια θα πρέπει όλοι να συμβάλουν στο να υπάρξει. Και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».