Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,9 μονάδων της ΝΔ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11,9 μονάδων της ΝΔ

Με διαφορά 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της MRΒ. 

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με διαφορά 11,9%, στην αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σε δημοσκόπηση της MRΒ. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,8% και ακολουθούν: ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, ΚΙΝΑΛ 7,7%, ΚΚΕ 5,8% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4,0%, ΜέΡΑ25 3,3% κλπ.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων,  η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 10,9%. Συγκεκριμένα τα ποσοστά είναι:  ΝΔ  34,6%, ΣΥΡΙΖΑ 23,7%,  ΚΙΝΑΛ 7 %, ΚΚΕ5,3%,  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,70%, ΜέΡΑ25 3% κλπ. 

Από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκόπησης: Η αξιολόγηση της κυβερνητικής θητείας της ΝΔ, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποτιμάται σίγουρα ή μάλλον θετικά από το 39,9% του συνόλου των ερωτηθέντων και από το 58,2% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. 

Εντονότερη είναι η αρνητική αξιολόγηση της αντιπολιτευτικής στάσης του ΣΥΡΙΖΑ, με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, το 70% του συνόλου των ερωτηθέντων αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, έναντι 25,1% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.   

Επιφυλακτικοί φαίνονται είναι οι πολίτες απέναντι στις κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ, καθώς το 58,4% τα αξιολογεί ως «καθόλου  ή λίγο αποτελεσματικά», έναντι 30,4% που τα αξιολογεί ως «πολύ ή αρκετά» αποτελεσματικά. 

Όσον αφορά στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, το 50% εκτιμά ότι κινείται «μάλλον ή σίγουρα προς τη λάθος κατεύθυνση, έναντι 25,1% που εκτιμά ότι «κινείται σίγουρα ή μάλλον προς τη σωστή κατεύθυνση».   

– Η δημοσκόπηση της MRB διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή