«Κίτρινη κάρτα» από το Μέγαρο Μαξίμου στον Μπογδάνο

«Κίτρινη κάρτα» από το Μέγαρο Μαξίμου στον Μπογδάνο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δεν απέφυγε τελικά την «κίτρινη κάρτα» από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αναπαραγωγή ενός ξενοφοβικού άρθρου στον λογαριασμό του στο twitter, που περιείχε μάλιστα και λίστα με ονόματα παιδιών από νηπιαγωγείο της Κυψέλης. Ο βουλευτής τη Ν.Δ., αν και παραδέχτηκε πως έκανε λάθος, ταυτίστηκε αρχικά με ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα στο οποίο ο συντάκτης του δήλωνε σοκαρισμένος από το γεγονός πως «μεταξύ των 20 μαθητών, δύο μόνο έχουν ελληνικά ονόματα». Αυτός ήταν ο λόγος που ο Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κράτησε σαφείς αποστάσεις από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, προειδοποιώντας τον και με πιθανή «αποβολή»: «Η πράξη του κ. Μπογδάνου ήταν ένα λάθος. Hταν ένα λάθος, ήταν μια πράξη που δεν συνάδει με τις αρχές και την ιστορία της παράταξής μας. Hταν ένα λάθος, που ο ίδιος αναγνώρισε μεν απολογούμενος για το γεγονός ότι αναπαρήγαγε στοιχεία παιδιών που είχαν δημοσιοποιηθεί και όσα ακολούθησαν, ωστόσο οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνουν ανεκτά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην αρχή της τοποθέτησής του ανέφερε πως «αδιαπραγμάτευτη πολιτική της κυβέρνησης είναι να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσοι βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας. Πόσο μάλλον των νέων παιδιών, των ανηλίκων», συμπληρώνοντας πως «είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη του κόμματος και της παράταξης πρέπει να ακολουθούν την αρχή αυτή, λόγω και έργω». Η κίνηση του «γαλάζιου» βουλευτή προκάλεσε ενοχλήσεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ., με την Ντόρα Μπακογιάννη να αναφέρει στον Real FM πως «η τοποθέτηση του κ. Μπογδάνου ήταν ένα βαρύτατο ηθικό και πολιτικό ατόπημα». Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, του τηλεφώνησε λέγοντάς του ότι η πράξη του να αναρτήσει ονόματα νηπίων ήταν απαράδεκτη και πως θα πρέπει να προβεί σε διόρθωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί πολύ υψηλούς τόνους. Βουλευτές του κόμματος ζητούν την παραπομπή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας με επιστολή προς τον Κώστα Τασούλα. Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε στον ΣΚΑΪ για το θέμα: «Ξεπέρασε κάθε όριο. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι βουλευτές, όπως όλοι οι πολίτες, είναι υπόλογοι απέναντι στον νόμο. Ο κ. Μπογδάνος με μια ακροδεξιά κίνησή του στοχοποίησε νήπια με μεταναστευτική καταγωγή που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία. Είναι τιμή μας, όμως, που έχουμε στις τάξεις μας αυτά τα παιδιά. Ο κ. Μπογδάνος θα έπρεπε ήδη να έχει διαγραφεί. Το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δύο μέρες τώρα δεν έχει μιλήσει, αποδεικνύει την αδυναμία και τον ακροδεξιό κατήφορο της Ν.Δ. Και όσο δεν μιλάει ο πρωθυπουργός, ταυτίζεται με τον Μπογδάνο».

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα η οποία στρέφεται προς πάσα κατεύθυνση και θα διενεργηθεί από τον Αντώνη Ελευθεριανό, ενώ θα ζητηθεί η συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος έκανε τη συγκεκριμένη διαρροή του εγγράφου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή