ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Γκάγκα: Υγειονομική κάλυψη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Bασική προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση του τραύματος και η εκπαίδευση για την φροντίδα του παντού στην Ελλάδα, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας

Μ. Γκάγκα: Υγειονομική κάλυψη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας

Bασική προτεραιότητα αποτελεί η αντιμετώπιση του τραύματος και η εκπαίδευση για την φροντίδα του παντού στην Ελλάδα, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάκα, κατά τον χαιρετισμό της στο 7ο Σεμινάριο Προνοσοκομειακής Αντιμετώπισης Τραύματος που διοργανώνει το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια στη Χίο.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: «Έκλεβα» ανάσες για να μη διασωληνωθώ – Μαρτυρίες γιατρών που νόσησαν

Νωρίτερα η κ. Γκάγκα μετέβη στις Οινούσσες, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Χίο. Είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Γιώργο Δανιήλ και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού όπου ενημερώθηκε από τον αγροτικό ιατρό και τη νοσηλεύτρια για τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας υγειονομικής δομής.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αντισώματα για τουλάχιστον 6 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με Pfizer

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ιατρική κάλυψη σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδας. Με μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα τη διάθεση για προσφορά των συναδέλφων μου και την χρήση μεθόδων τηλεϊατρικής», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αρνητές εμβολίου: Εντολή Θεοδωρικάκου για έρευνα στα social media

Στάθηκε ιδιαίτερα «στην καθοριστική συμβολή των ευγενικών χορηγιών δωρητών, οι οποίοι, όχι μόνο στις Οινούσσες και τη Χίο, αλλά σε κάθε γωνιά της χώρας, διαμορφώνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την λειτουργία μικρών και μεγαλύτερων υγειονομικών δομών» και τους ευχαρίστησε «από καρδιάς».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις