Σεισμός στην Κρήτη: Κρατική ενίσχυση 30 εκατ. ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Σεισμός στην Κρήτη: Κρατική ενίσχυση 30 εκατ. ανακοινώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στις πληγείσες περιοχές ο πρωθυπουργός

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Κρήτη, για να δει από κοντά τις σεισμόπληκτες περιοχές, μεταβαίνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την υπογραφή της συμφωνίας στο Παρίσι για την στρατηγική συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού επισκεφτεί τις περιοχές που επλήγησαν, θα ανακοινώσει ένα πλέγμα των μέτρων. Η κρατική ενίσχυση που θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες ανάγκες για ενισχύσεις θα προκύψουν μετά τις αυτοψίες.

Οι σχετικές διατάξεις θα ψηφιστούν μέσα στην εβδομάδα, ώστε να ενταχθούν σε καθεστώς κρατικής αρωγής οι περιοχές της Κρήτης που επλήγησαν από τον χθεσινό σεισμό. Και στην Κρήτη θα εφαρμοστεί το μοντέλο Καρδίτσας και Εύβοιας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει πάγιο πλαίσιο κρατικής αρωγής και σε αντίθεση με το παρελθόν που η βοήθεια δινόταν ανάλογα με την περίπτωση και με καθυστέρηση.

Πλέον οι σχετικές διαδικασίες στήριξης των πληγέντων από τις διάφορες καταστροφές, έχουν τυποποιηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή