Μιχαηλίδου: Θεσπίζεται ο «προσωπικός βοηθός για τα ΑμεΑ»

Μιχαηλίδου: Θεσπίζεται ο «προσωπικός βοηθός για τα ΑμεΑ»

«Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων. Στεκόμαστε μαζί δίπλα στους πιο ευάλωτους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» είπε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, θεσπίζεται ο «προσωπικός βοηθός για τα Άτομα με Αναπηρία», όπως επεσήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

Λίγο πριν το σχέδιο νόμου τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή, η κ. Μιχαηλίδου συνάντησε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους φορέων από όλη την Ελλάδα, στα γραφεία της ΝΔ, όπου παρουσίασε τους βασικούς άξονες του. 

«Το νέο Σχέδιο Νόμου είναι η έμπρακτη απόδειξή μας ότι μέσα στην πανδημία προστατεύσαμε τους πιο ευάλωτους αλλά προβήκαμε και σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Επιχειρούμε να δώσουμε τέλος στην παιδική κακοποίηση, να ενδυναμώσουμε την προσχολική αγωγή και να βοηθήσουμε ενεργά τους ανάπηρους συμπολίτες μας με τη θέσπιση και χρηματοδότηση του προσωπικού βοηθού. Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων. Στεκόμαστε μαζί δίπλα στους πιο ευάλωτους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», επεσήμανε η αρμόδια υφυπουργός κατά την τοποθέτησή της. 

Οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου

•Θεσμοθέτηση του «Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία».

•Το πρόγραμμα «Κυψέλη» για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

•Νομοθετείται σειρά διατάξεων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης παιδιών, ΑμεΑ και ηλικιωμένων.

Τελευταίες ειδήσεις

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή