Γ. Γεραπετρίτης: Οι εμβολιασμένοι ανακτούν σχεδόν το σύνολο των ελευθεριών τους

Γ. Γεραπετρίτης: Οι εμβολιασμένοι ανακτούν σχεδόν το σύνολο των ελευθεριών τους

Για μια νέα φάση, κατά την οποία όσοι έχουν εμβολιαστεί αποκτούν ελευθερίες, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μια νέα φάση, κατά την οποία όσοι έχουν εμβολιαστεί αποκτούν ελευθερίες, έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι «σε κάποιο μέτρο ναι, αλλάζει η ζωή των εμβολιασμένων». Όπως είπε, οι αποφάσεις -οι οποίες θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας- βασίζονται σε μια βασική αρχή: ότι σε σύγκριση με πέρσι και με την αρχή του έτους, πλέον το εμβόλιο έχει καταστεί καθολικά προσβάσιμο αγαθό.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: Στις 15:00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη για εμβολιασμένους

«Δεν μπορούμε να διατηρούμε την κοινωνία σε καθεστώς έστω και μερικών περιορισμών» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι εκείνοι που επιτέλεσαν το χρέος τους, δεν μπορούν να έχουν περαιτέρω περιορισμούς. Ο κ. Γεραπετρίτης επεσήμανε ότι δεν υπήρχε ζήτημα lockdown και τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι ανακτούν σχεδόν το σύνολο των ελευθεριών που είχαν.

Διευκρίνισε ότι στις περιοχές με ιδιαίτερο επιδημιολογικό βάρος, δεν θα έχουμε πλέον αυτούς τους περιορισμούς κίνησης και απαγόρευσης μουσικής που ισχύουν σήμερα.

Διαγραφή Μπογδάνου

Ο υπουργός επικρατείας ανέφερε ότι η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι «σωρευτικό αποτέλεσμα άτυχων δράσεων» του βουλευτή. Όπως είπε, η Ν.Δ. αντέδρασε με γρήγορα αντανακλαστικά, στο πλαίσιο των αυστηρών της κανόνων κοινοβουλευτικής δεοντολογίας.

Επεσήμανε, δε, ότι δεν δημιουργεί πρόβλημα στη Ν.Δ. η διαγραφή του κ. Μπογδάνου και έκανε λόγο για αποκατάσταση των πραγμάτων. Είπε επίσης ότι ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός και αντέδρασε γρήγορα. «Τον διέγραψε αποκλειστικά και μόνο ο πρωθυπουργός» τόνισε.

Ερωτηθείς αν θα ζητηθεί από τον Κ. Μπογδάνο να παραδώσει την έδρα του, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή η Ν.Δ. θα περιοριστεί στη διαγραφή του από την Κ.Ο.

Σε ερώτηση για το αν προβλέπει επιστροφή του βουλευτή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. στο μέλλον, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι «το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ δυναμικό, εδώ υπάρχουν πολύπλευρες μετεγγραφές μεταξύ ετερόκλητων πολιτικών σχηματισμών, βλέπουμε συμμαχίες μεταξύ συνδυασμών που δεν θα το περίμενε κανείς. Μέσα στο πλαίσιο ενός δυναμικού πολιτικού παιχνιδιού, οτιδήποτε θα μπορούσε να συμβεί στο μέλλον».

Ελληνοτουρκικά

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι βρισκόμαστε σε εγρήγορση. «Όλοι έχουμε νωπά τα γεγονότα της τελευταίες διετίας» επεσήμανε και κατηγόρησε την Τουρκία για οργανωμένη δράση και για εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

«Υπάρχει πάντα ένα διαρκές καθεστώς που μπορεί να εξελιχθεί εν δυνάμει σε απειλή» ανέφερε. Υπογράμμισε, δε -στον απόηχο της νέας τουρκικής επιστολής στον ΟΗΕ, το περιεχόμενο της οποίας αποκαλύπτει στο σημερινό της φύλλο η «Κ»– ότι δεν θα μείνει αναπάντητο κανένα έωλο επιχείρημα της Άγκυρας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: «Η Ελλάδα δεν έχει δικαιώματα στα νησιά» – Η «Κ» αποκαλύπτει την επιστολή της Τουρκίας στον ΟΗΕ

Γ. Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται πλήρη προνόμια

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ανέφερε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού δικαιούνται και πρέπει να έχουν πλήρη προνόμια για μια κανονική ζωή.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι όλη η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος δείχνει ότι οι εμβολιασμένοι δεν πρέπει να υπόκεινται σε άλλους περιορισμούς, πέρα από αυτούς που ισχύουν για αποστάσεις και μάσκες.

«Πολύ σύντομα» αποφάσεις για τρίτη δόση σε όλους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε ότι πολύ σύντομα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού οριζόντια για όλους.

Όπως είπε, η συζήτηση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί πόσοι μήνες θα πρέπει να έχουν παρέλθει από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ερωτηθείς αν «βλέπει» τους εμβολιασμούς με τρίτη δόση προς το τέλος του έτους, απάντησε «νομίζω πιο γρήγορα».

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή