Επίσκεψη – αποχαιρετισμός από Μέρκελ

Επίσκεψη – αποχαιρετισμός από Μέρκελ

Την Αθήνα θα επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Αγκελα Μέρκελ, σε ένα από τα τελευταία ταξίδια της πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Αθήνα θα επισκεφθεί το αμέσως επόμενο διάστημα η Αγκελα Μέρκελ, σε ένα από τα τελευταία ταξίδια της πριν αποχωρήσει από την καγκελαρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τετ α τετ με την απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριο στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Σλοβενία και της απηύθυνε τη σχετική πρόσκληση, την οποία εκείνη αποδέχθηκε άμεσα, με την ημερομηνία της επίσκεψης να ορίζεται διά της διπλωματικής οδού.

Η επίσκεψη Μέρκελ έχει πρακτική σημασία, καθώς μέχρι τον σχηματισμό της νέας γερμανικής κυβέρνησης παραμένει «κεντρικός παίκτης» στην Ε.Ε., με την τελευταία να βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη ενεργειακή κρίση, που θα κυριαρχήσει στο επερχόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Εχει όμως και συμβολικό χαρακτήρα: Η θητεία της κ. Μέρκελ «συμβάδισε» κατά έναν τρόπο με την ελληνική κρίση, καθώς συνεργάστηκε με τους κ. Καραμανλή, Παπανδρέου, Παπαδήμο, Πικραμμένο, Σαμαρά και Τσίπρα, που ο ένας μετά τον άλλο αποχώρησαν από την εξουσία. Ισως είναι μια ακόμη ένδειξη επιστροφής στην κανονικότητα ότι ο κ. Μητσοτάκης θα την «αποχαιρετήσει» όντας στο μέσον της δικής του πρωθυπουργικής θητείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT