Δημοσκόπηση: Η κομματική ταυτότητα των ανεμβολίαστων πολιτών

Δημοσκόπηση: Η κομματική ταυτότητα των ανεμβολίαστων πολιτών

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc. 

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεμβολίαστων πολιτών σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Marc. 

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την κομματική προτίμησή τους, οι ερωτηθέντες ανεμβολίαστοι δηλώνουν σε ποσοστό 18,9%  ότι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ένα 18,6% δηλώνει την Ελληνική Λύση, ενώ 12,2% δήλωσε πως ψηφίζει Νέα Δημοκρατία. Το ΜΕΡΑ 25% καταγράφει 3,7%, το ΚΚΕ 3,5%, ενώ μόλις το 1,8% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ κατατάσσεται στους ανεμβολίαστους.

Δημοσκόπηση: Η κομματική ταυτότητα των ανεμβολίαστων πολιτών-1

Επιμένουν οι ανεμβολίαστοι

Τρεις τέσσερις πολίτες που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό, δηλώνουν ότι εμμένουν στη στάση τους, έναντι ενός στους τέσσερις που δηλώνει ότι προγραμματίζει ή σκέφτεται να εμβολιαστεί.

Στην ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης επικροτεί την κυβερνητική απόφαση να διεξαχθούν οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Ετσι, ποσοστό 57,4% θεωρεί «σωστή και μάλλον σωστή» την σχετική απόφαση, ενώ το 37,7% απαντά ότι είναι «λάθος και μάλλον λάθος». Την απόφαση επιδοκιμάζει το 53,2% των εμβολιασμένων και το 80,7% των ανεμβολίαστων. 

Πιο «φιλική» η Γαλλία

Συνολικά, η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας από το 52%, έναντι ποσοστού 46,6% που την κρίνει αρνητικά.

Η έρευνα κατέγραψε, τέλος, και τις διαθέσεις των ερωτηθέντων, ως προς τις χώρες που θεωρούν πιο φιλικές προς την Ελλάδα. 

Η Γαλλία, στον απόηχο και της αμυντικής συμφωνίας, κερδίζει την κοινή γνώμη με ποσοστό 70,2% και ακολουθούν οι ΗΠΑ, Ρωσία, ενώ η Σαουδική Αραβία βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό προτίμησης 14,2&, πάνω από τη Ρωσία. Η Γερμανία θεωρείται φιλικά διακείμενη προς την Ελλάδα μόνο από το 4% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο ερωτώμενοι από ποια χώρα θα ήθελαν να προέλθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, οι ΗΠΑ προηγούνται με 43,3% , με τη Γαλλία (37%) και τη Σαουδική Αραβία (28,8%) να ακολουθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή