Αυξημένες αρμοδιότητες για Γ. Γεραπετρίτη

Αυξημένες αρμοδιότητες για Γ. Γεραπετρίτη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτωβρίου και αρ. φύλλου 4621 ορίζονται οι νέες αρμοδιότητες του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, οι οποίες είναι ιδιαίτερα αυξημένες σε σχέση με το παρελθόν. Χαρακτηριστικό είναι πως μεταξύ άλλων υπό την ευθύνη του κ. Γεραπετρίτη υπάγονται οι δράσεις εκείνες «που αποβλέπουν στη διασφάλιση της ενότητας της κυβέρνησης και της συνοχής του κυβερνητικού έργου» όπως «ο συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, ιδιαίτερα σε ζητήματα συναρμοδιοτήτων τους». Στις αρμοδιότητες προβλέπεται ακόμα «η συνδρομή στον πρωθυπουργό για πάσης φύσεως θεσμικά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος και των σχέσεων μεταξύ εκτελεστικής και νομοθετικής λειτουργίας, ιδίως δε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των θεσμών, της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, καθώς και καλή νομοθέτηση»

Οι πολύ υψηλές αρμοδιότητες δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στον καθηγητή υπάγονται πλέον και «ο διορισμός, η πρόσληψη, η απόσπαση, η μετάταξη και η λύση της υπαλληλικής σχέσης του προσωπικού των υπηρεσιών που υπάγονται στον πρωθυπουργό» αλλά και «η εποπτεία και η ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων επιτροπών, οργανισμών και φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό». Επίσης, στις αρμοδιότητές του είναι «η πρόταση για την έκδοση ατομικών και κανονιστικών διαταγμάτων» «η πρόταση για την έκδοση διαταγμάτων και η έκδοση πράξεων από κοινού με άλλους υπουργούς, αν. υπουργούς και υφυπουργούς» η «υποβολή ερωτημάτων προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και η αποδοχή σχετικών γνωμοδοτήσεων και πρακτικών» και τέλος, ίσως το πιο σημαντικό, «η εκπροσώπηση του πρωθυπουργού στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους διεθνείς οργανισμούς»  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT