Ηλεκτρονικές απάτες: Κοινή δράση αστυνομίας και τραπεζών – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη με Θεοδωρικάκο και Στουρνάρα

Ηλεκτρονικές απάτες: Κοινή δράση αστυνομίας και τραπεζών – Τι αποφασίστηκε σε σύσκεψη με Θεοδωρικάκο και Στουρνάρα

Η πρώτη απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντονιστικό κέντρο για τις διαδικτυακές απάτες και την υποκλοπή στοιχείων τραπεζικών καρτών με την τεχνική ηλεκτρονικού «ψαρέματος» – phishing, δημιουργείται στην Αστυνομία, με τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος, της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και άλλων συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, ενώ άμεσα ξεκινάει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, με συμβουλές για την προστασία τους από τους επιτήδειους απατεώνες.

Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προκειμένου να δρομολογηθούν δράσεις, καθώς είναι πλέον πολύ συχνό το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών από τους απατεώνες, οι οποίοι τους αποσπούν τα στοιχεία των καρτών τους με την μέθοδο του «ψαρέματος», μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικών μηνυμάτων και καταληστεύουν τις τραπεζικές καταθέσεις τους.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «δυστυχώς το φαινόμενο της εξαπάτησης των πολιτών με απώλειες για την περιουσία τους, με δήθεν μηνύματα, με πλαστά μηνύματα από τράπεζες έχει εξαπλωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Όπως πρόσθεσε, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πήρε την πρωτοβουλία αυτής της σύσκεψης εργασίας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας «προκειμένου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τη δράση μας για να προστατεύσουμε την περιουσία των πολιτών».

Η πρώτη απόφαση, σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο, είναι να πραγματοποιηθεί μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία των πολιτών, προκειμένου να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Πρόσθεσε ότι δημιουργείται συντονιστικό κέντρο, για πιο αποτελεσματική δράση απέναντι σε όσους διαπράττουν ηλεκτρονικές απάτες.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή