Λαβρόφ κατά Αγκυρας για τα Βαρώσια

Λαβρόφ κατά Αγκυρας για τα Βαρώσια

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθείες βολές κατά των τουρκικών πρωτοβουλιών στα Κατεχόμενα και την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων εξαπέλυσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος συναντήθηκε στη Μόσχα με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Η Ρωσία, σύμφωνα με τον κ. Λαβρόφ, θεωρεί «ανεπίτρεπτα και αντιπαραγωγικά τα μονομερή βήματα σχετικά με την περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων της Αμμοχώστου» και τάσσεται υπέρ της «τάχιστης επανέναρξης της διαδικασίας των δικοινοτικών συνομιλιών».

Ο κ. Λαβρόφ ετάχθη και υπέρ αναθεώρησης του καθεστώτος εγγυήσεων ασφαλείας του νησιού. «Είναι εξαιρετικά αναγκαία η συμμετοχή στη συζήτηση των εξωτερικών πτυχών της διευθέτησης των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ, όπως και η θέση μας υπέρ της αντικατάστασης των υπαρχουσών πεπαλαιωμένων εγγυήσεων ασφαλείας της Κύπρου με νέες εγγυήσεις μέσω πλέον του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Λαβρόφ. Ως προς τα γενικότερα ζητήματα που προκύπτουν στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Λαβρόφ σημείωσε ότι «η Ρωσία τάσσεται υπέρ του να επιλύονται τα προβλήματα που υπάρχουν εκεί στη βάση του διεθνούς δικαίου, πρωτίστως στη βάση της Συνθήκης του ΟΗΕ του 1982 για το δίκαιο της θάλασσας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή