Το «αντίο» του Ομπάμα στη Μέρκελ – Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στις οικουμενικές αξίες

Το «αντίο» του Ομπάμα στη Μέρκελ – Σε ευχαριστώ για την αφοσίωσή σου στις οικουμενικές αξίες

«Eίχα το προνόμιο να βασίζομαι στη συνεργασία σου για να ξεπεράσουμε κρίσεις που αντιμετώπισαν οι λαοί μας», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Άγκελα Μέρκελ

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Άγκελα, σου αποτίω και εγώ φόρο τιμής μαζί με φίλους, συναδέλφους και θαυμαστές από ολόκληρο τον κόσμο. Eίναι ενδεικτικό του χαρακτήρα σου ότι προτιμάς να εργάζεσαι για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παρά να είσαι εσύ στο επίκεντρο, όπως συμβαίνει τώρα. Ήμουν περήφανος που σε τίμησα με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας» για την αφοσίωσή σου στη συμμαχία ΗΠΑ, Γερμανίας, Ευρώπης και το τι μπορεί αυτή να σημαίνει για τον κόσμο. Eίχα το προνόμιο να βασίζομαι στη συνεργασία σου για να ξεπεράσουμε κρίσεις που αντιμετώπισαν οι λαοί μας», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του στην Άγκελα Μέρκελ.

Στο «αντίο» του σημειώνει επίσης: «Εκ μέρους των Αμερικανών, των ομοτίμων ηγετών, της Μισέλ και των κορών μου, θέλω να σε ευχαριστήσω για τη φιλία σου, την ηγεσία σου και πάνω από όλα για την αφοσίωσή σου στις οικουμενικές αξίες, τις οποίες εναγκάλισες από μικρό κορίτσι στην Ανατολική Γερμανία».

Το μήνυμα του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προς την απερχόμενη καγκελάριο της Γερμανίας προβλήθηκε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή