Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι

Δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Αθήνα.

Υποδεχόμενη την κ. Μέρκελ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τη χαρακτήρισε σπουδαία πολιτικό, ενώ την ευχαρίστησε για την καθαρά φιλοευρωπαϊκή της στάση σε σειρά ζητημάτων και τόνισε ότι η κ. Μέρκελ διαμόρφωσε την πολιτική της Γερμανίας και της Ευρώπης για δύο δεκαετίες.

Όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπήρξαν και στιγμές δυσκολίας και έντασης, ενώ τόνισε ότι κατά την οικονομική κρίση η Ελλάδα κλήθηκε να πληρώσει βαρύ τίμημα και αισθάνθηκε δικαιολογημένα πολλές φορές μόνη. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, οι δυσκολίες συνέβαλαν στην αλληλοκατανόηση. «Είναι σημαντικό ότι η Ευρώπη διατήρησε τη συνοχή της και αυτό φάνηκε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας», σημείωσε η κ. Σακελλαροπούλου.

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι-1
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι-2
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι-3
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Μέρκελ: Στέρεες βάσεις στις διμερείς σχέσεις

Η κ. Μέρκελ, από την πλευρά της, έκανε λόγο για σκαμπανεβάσματα στις διμερείς σχέσεις, ωστόσο, όπως τόνισε, υπάρχουν στέρεες βάσεις. Όπως πρόσθεσε, ο διάλογος υπήρξε πάντα το κλειδί για εξεύρεση λύσεων.

Η ίδια συμπλήρωσε ότι υπήρξε μια περίοδος που υπήρχε η ανάγκη σταθεροποίησης του ευρώ και ταυτόχρονα η ανάγκη να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα. «Το μεγαλύτερο ζήτημα ήταν το μεταναστευτικό, όπου Γερμανία και Ελλάδα συνεργάστηκαν εποικοδομητικά» είπε.

 

Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Γκαίτε.

Σακελλαροπούλου σε Μέρκελ: Αισθανθήκαμε πολλές φορές δικαιολογημένα μόνοι-4
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ/ Δελτίο τύπου / POOL

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή