G20: Συνάντηση Ερντογάν – Μακρόν στη Ρώμη

G20: Συνάντηση Ερντογάν – Μακρόν στη Ρώμη

Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν ευκαιρία για να εξετασθούν διμερή θέματα, όπως η Λιβύη

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Εμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της Συνόδου των G20. Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι η συνάντηση ήταν ευκαιρία για να εξετασθούν διμερή θέματα, ιδίως η Λιβύη, ενόψει της Διεθνούς Συνόδου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι στις 12 Νοεμβρίου.

G20: Συνάντηση Ερντογάν – Μακρόν στη Ρώμη-1

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε την ανησυχία των ΗΠΑ για το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S – 400 και έθεσε θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον ομόλογό του, ενώ αναφορικά με το τουρκικό αίτημα για τα F – 16, τον παρέπεμψε στις προβλεπόμενες νομοθετικές διαδικασίες. Η διάρκειας 70 λεπτών συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν στη συγκρότηση ενός μηχανισμού βελτίωσης των διμερών σχέσεων και ότι συζήτησαν επίσης για τον τρόπο ενίσχυσης του διμερούς εμπορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ / ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή