Τετ α τετ Μηταράκη – Σοϊλού στην Άγκυρα

Τετ α τετ Μηταράκη – Σοϊλού στην Άγκυρα

Στον απόηχο του περιστατικού με το πλοίο στο οποίο επέβαιναν 400 μετανάστες ο Έλληνας υπ. Μετανάστευσης βρίσκεται στην Άγκυρα για διήμερες συνομιλίες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην σκιά του περιστατικού που αφορούσε 400 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονταν σε φορτηγό πλοίο που είχε εντοπιστεί ανατολικά της Κρήτης και είχε ξεκινήσει από Τουρκία, ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, βρίσκεται στην Άγκυρα, για διμερή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Στην ατζέντα των συνομιλιών, αναμένεται να είναι οι προκλήσεις που απορρέουν από την μεταναστευτική κρίση και η ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας ΕΕ – Τουρκίας και Τουρκίας – Ελλάδας. Μετά το πέρας την συνάντησης, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, κ. Σουλεϊμάν Σοϊλού θα παραθέσει δείπνο στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Διαβάστε ακόμη: Βουλγαρία: Στέλνει στρατιώτες στα σύνορα με Τουρκία – Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές

Στόχος να αποφευχθεί ένας… νέος Εβρος

Η συνάντηση που είναι η πρώτη σε αυτό το επίπεδο μετά από μεγάλο διάστημα, χαρακτηρίζεται σημαντική για να μην οδηγηθούμε σε μία ακόμη δύσκολη άνοιξη όπως αυτή με την έφοδο των μεταναστών στο Εβρο.

Πραγματοποιείται δε σε μια τεταμένη περίοδο στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία τον τελευταίο καιρό κατηγορεί σχεδόν καθημερινά Ελλάδα και ΕΕ για παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών.

Ενώ ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει ο πόλεμος των ΝΑVTEX, στην Ανατολική Μεσόγειο, εν όψει της αναμενόμενης αυτό τον μήνα δραστηριότητας των αμερικανικών συμφερόντων γεωτρύπανων της Exxon Mobil στη Κυπριακή ΑΟΖ, με την Άγκυρα να διαμηνύει ότι θα απαντήσει στο πεδίο.\

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή: DW

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή