«Το κράτος είστε εσείς»: Η διαφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια «ιστορική» φράση του πατέρα του

«Το κράτος είστε εσείς»: Η διαφωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με μια «ιστορική» φράση του πατέρα του

Τη διαφωνία του, για τον τρόπο τουλάχιστον που είχε ειπωθεί, με μία ρήση του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Μega.

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαφωνία του, για τον τρόπο τουλάχιστον που είχε τότε ειπωθεί, με μία ρήση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο Μega.

Αναφερόμενος στο θανατηφόρο περιστατικό του Περάματος, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά τα οποία όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν τη συνολική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία». 

Και πρόσθεσε: «Και τονίζω, κάποτε, θυμάστε, είχε ειπωθεί μια κουβέντα από κάποιον άλλον ο οποίος καθόταν σε αυτή εδώ τη θέση, είχε πει στους αστυνομικούς ‘το κράτος είστε εσείς. Κακώς είχε ειπωθεί αυτό έτσι όπως είχε ειπωθεί τότε. Όμως, δεν ακυρώνει σε καμία περίπτωση την ανάγκη να εξηγήσουμε στους πολίτες κάτι το οποίο θα έπρεπε, νομίζω, όλοι να το αντιλαμβάνονται: ότι το μονοπώλιο της νόμιμης βίας σε ένα κράτος δικαίου το έχει μόνο η Αστυνομία, δεν το έχει κάποιος άλλος».

 

Για την ιστορία, η αναφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε γίνει στην (ταραγμένη) περίοδο του 1991 -1992 όταν η ιδιωτικοποίηση των δημοσίων συγκοινωνιών της Αθήνας είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους συνδικαλιστές και εργαζόμενους της τότε ΕΑΣ, με πρωτοφανούς αγριότητας επεισόδια εις βάρος όσων ιδιωτών είχαν αποκτήσει λεωφορεία και πυροδοτήσει καθημερινές συγκρούσεις ΜΑΤ και απεργών στο κέντρο της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή