Ανδρέας Λοβέρδος: «Στις 6 Δεκεμβρίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος»

Ανδρέας Λοβέρδος: «Στις 6 Δεκεμβρίου θα ανατείλει ξανά ο ήλιος»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το όνομα και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ στο ντεκόρ και σύνθημα «Αλλαγή είναι η αλήθεια» ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε χθες το σχέδιό του για την «αναγέννηση» της παράταξης ενόψει των εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου. Το «πράσινο» στοιχείο, όπως αναμενόταν, ήταν κυρίαρχο στις θέσεις και στη ρητορική του βουλευτή Αθηνών, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, πως από το ίδιο βράδυ της εκλογής του «το όνομα του κόμματος θα είναι ΠΑΣΟΚ και στις 6 Δεκεμβρίου ανατέλλει και πάλι ο ήλιος».

Ο κ. Λοβέρδος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «υπαρξιακό αντίπαλο, λαϊκιστή και μη προοδευτικό κόμμα» και σημειώνοντας πως η χώρα δεν έχει αντιπολίτευση. Σε αυτό το πλαίσιο, απέρριψε εκ νέου κατηγορηματικά το σενάριο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», το οποίο, όπως είπε, χρησιμοποιείται εκτός από τον Αλ. Τσίπρα και από κάποιον συνυποψήφιο, «φωτογραφίζοντας» τον Γιώργο Παπανδρέου. «Το “όχι” ο κ. Τσίπρας θα το ακούσει από μένα το ίδιο βράδυ της εκλογής μου», υπογράμμισε ακόμη, στην ίδια κατεύθυνση.

Ο Ανδρ. Λοβέρδος παρουσίασε σχέδιο για την «αναγέννηση» της παράταξης – Καμία συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο πρώην υπουργός χάραξε διαχωριστικές γραμμές και από τη Ν.Δ.: «Θα γίνουμε δύναμη εξουσίας και δεν θα χαρίσουμε την πατρίδα στη Δεξιά, τον παραδοσιακό και ιδεολογικό μας αντίπαλο», ήταν η αποστροφή του, συμπληρώνοντας πως «κανείς από τους έξι υποψηφίους σήμερα δεν θέτει θέμα συνεργασίας με τη Ν.Δ., ενώ και η ίδια το αποκλείει». Επιπλέον, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους όσοι αποχώρησαν από την παράταξη τα τελευταία χρόνια, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι πόρτες είναι κλειστές για όσα στελέχη μεταπήδησαν σε Πειραιώς και Κουμουνδούρου λαμβάνοντας αξιώματα.

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε επίσης για «ένα ανοικτό, ψηφιακό κόμμα άμεσης δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων», τονίζοντας ότι «κανένα θέμα δεν θα αποκλείεται από τη θέση ερωτήματος σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, ούτε και αυτό της συμμετοχής σε κυβέρνηση». Εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πήχυς της συμμετοχής στις 5 Δεκεμβρίου θα κινηθεί ψηλότερα από τις 212.000 του 2017, ενώ δήλωσε ανοιχτός σε ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπό την προϋπόθεση ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα οδηγήσει σε αναβολή.

Τέλος, σε ερώτηση για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι η παρούσα ρύθμιση είναι μεταβατική και ο ίδιος, εφόσον εκλεγεί, θα επιχειρήσει να την καταστήσει οριστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή