Βουλή: Νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενιακής βίας

Βουλή: Νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία θυμάτων ενδοοικογενιακής βίας

Σε νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νομοτεχνική βελτίωση για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Με την νομοτεχνική βελτίωση προβλέπεται «η καθιέρωση του αξιόποινου χαρακτήρα, για τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση που επιβάλει απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας μεταξύ προσώπων».

Σημειώνεται ότι η απαγόρευση προσέγγισης του δράστη με το θύμα είναι η συνηθέστερη απόφαση των δικαστηρίων για την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

«Η παραβίαση της δικαστικής απόφασης, μέχρι σήμερα, βάσει του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα δεν είχε αξιόποινο χαρακτήρα. Το καθιερώσαμε με τη νομοτεχνική βελτίωση ως ένδειξη της ευρύτατης πρωτοβουλίας που ακολουθεί για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία των θυμάτων της. Δέσμευση του υπουργείου και της Πολιτείας είναι ότι θα το εξετάσουμε και θα κάνουμε το παν για να αποφευχθούν μελλοντικές γυναικοκτονίες και για να σταματήσει οι γυναίκες να είναι θύματα τέτοιων συμπεριφορών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT