Αθήνα για δηλώσεις Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε, θα απαντάμε πάντα με αποφασιστικότητα

Αθήνα για δηλώσεις Ερντογάν: Όταν απειλούμαστε, θα απαντάμε πάντα με αποφασιστικότητα

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκό κράτος Δικαίου. Προστατεύει τα σύνορά της που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα σώζει ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε την Αθήνα για τη στάση της στο μεταναστευτικό και απείλησε με άνοιγμα των συνόρων.

«Και όταν απειλείται από χώρες που χρησιμοποιούν απελπισμένους ανθρώπους για να πετύχουν γεωπολιτικούς σκοπούς θα απαντά πάντα με αποφασιστικότητα. Αυτό έκανε στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020, με τη συμπαράσταση της Ευρώπης» πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στα σύνορα Λευκορωσίας- Ε.Ε., στην Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής, υπογραμμίζουν γι΄ άλλη μια φορά ότι η Ευρώπη δεν πρόκειται να ανεχθεί εργαλειοποίηση του Προσφυγικού.

«Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει όλοι να λάβουν σοβαρά υπόψιν», κατέληξε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα αν ανοίξουμε τα σύνορα»

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι «είναι αχαριστία να λέγεται πως “η Τουρκία είναι η πηγή του προβλήματος” ενώ η χώρα μας φιλοξενεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες. Εμείς αν ανοίξουμε τα σύνορα μας, δεν ξέρω τι θα πάθει η Ελλάδα, τι θα κάνει η Ελλάδα δεν ξέρω. Και επιπλέον, η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο βυθίζει τα σκάφη των προσφύγων και τους καταδικάζει σε θάνατο».

Κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, είπε επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης και οι παρατρεχάμενοί του περνούν τις ημέρες τους λέγοντας ψέματα, δεν συμπεριφέρονται έντιμα και γι’ αυτό στην περιοχή δεν προκαλούν εμπιστοσύνη».

Ειδήσεις σήμερα

⇒ Εκνευρισμός Ερντογάν για τις αμερικανικές βάσεις – Απειλεί με άνοιγμα συνόρων

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή