Θεωρείο: Το κρυφό χαρτί του Ανδρουλάκη

Θεωρείο: Το κρυφό χαρτί του Ανδρουλάκη

Πολλοί σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δίνει «ξεκάθαρο» στίγμα, όπως ο ΓΑΠ και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τι σημαίνει αυτό;

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλοί σχολιάζουν αρνητικά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δίνει «ξεκάθαρο» στίγμα, όπως ο ΓΑΠ και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Τι σημαίνει αυτό; Ο πρώην πρωθυπουργός έχει σταθερά αντιδεξιό στίγμα και ο Λοβέρδος αντι-ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα, ο Ανδρουλάκης δεν δείχνει πρόθεση να κλείσει το μάτι προς καμία κατεύθυνση. Αυτό ακριβώς το «μειονέκτημά» του φαίνεται πως είναι το κρυφό χαρτί του σε όλες τις μετρήσεις, που δείχνουν πως με Παπανδρέου και με Λοβέρδο οι πιθανότητες διάσπασης του Κινήματος είναι περισσότερες από ό,τι με Ανδρουλάκη, ο οποίος θα παίξει το χαρτί της ενότητας.  

Το αποκάλυψε

Μιας και ο λόγος για το ΚΙΝΑΛ, να ευλογήσω λίγο το ρεπορτάζ της στήλης. Στις 11 Σεπτεμβρίου σας έγραφα ένα κουίζ: «Ποιος σεβαστός κεντροαριστερός καθηγητής, με επιρροή στον ευρύτερο χώρο, ετοιμάζεται να στηρίξει Ν. Ανδρουλάκη;» Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος. Αναφέρομαι στον Ν. Αλιβιζάτο, που με άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής ανέλυσε γιατί η υποψηφιότητα ΓΑΠ δεν είναι καλή. Στην κατακλείδα, δε, πήρε ευθέως θέση αναφέροντας πως στις τελευταίες ευρωεκλογές «δύο νέα παιδιά» εξελέγησαν πάνω από έναν άλλο Παπανδρέου, τον Νίκο, και κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να κάνουν το ίδιο. Σημείωση: Τα «δύο νέα παιδιά» ήταν ο Ανδρουλάκης και η Καϊλή. Η Εύα, όμως, δεν είναι τώρα υποψήφια αρχηγός.  

Φάουλ του ΕΟΔΥ

Η ανακοίνωση, την περασμένη εβδομάδα, του ΕΟΔΥ εναντίον ενός γιατρού του που έχει δώσει πολλά την περίοδο της πανδημίας ήταν εντελώς άστοχη. Αναφέρομαι στην ανάρτηση του Σπύρου Σαπουνά, που αποδόμησε, χαρακτηρίζοντας ανυπόστατους τους ισχυρισμούς της Λινού, η οποία υποστήριξε πως έχουμε 3.000 επιπλέον νεκρούς λόγω των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ακόμα και αν το ύφος δεν ήταν το ενδεδειγμένο, ο ΕΟΔΥ θα μπορούσε να τον καλέσει να ανασκευάσει και όχι να τον αποδοκιμάσει δημοσίως, καλώντας τον σε έγγραφη απολογία. Και εις ανώτερα.

Ο Mέγας Μάγιστρος

Δεν ξέρω αν θα δούμε και τον Μέγα Μάγιστρο στη Βουλή. Πάντως, ενόψει της επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου, η ελληνική κυβέρνηση, έπειτα από πρωτοβουλία του Βαρβιτσιώτη, θα φέρει τις επόμενες ημέρες προς κύρωση στην εθνική αντιπροσωπεία τη Συμφωνία Σύναψης Διπλωματικών Σχέσεων με το Στρατιωτικό Νοσοκομείο «Τάγμα του Αγίου Ιωάννη των Ιεροσολύμων, της Ρόδου και της Μάλτας». Σας μπέρδεψα; Κι εγώ μπερδεύτηκα και έψαξα τι είναι. Πρόκειται για αυτόνομο οργανισμό με έδρα το Βατικανό που συνήθως λέγεται «Ιππότες της Μάλτας». Ιδρύθηκε το 1050 στην Ιερουσαλήμ ως νοσοκομείο, με σκοπό να φροντίζει τους φτωχούς και ασθενείς προσκυνητές των Αγίων Τόπων. Μετά την πρώτη Σταυροφορία μεταφέρθηκε στη Ρόδο και έπειτα στη Μάλτα, και το Τάγμα επιζεί έως σήμερα στο Βατικανό με ισόβιο κυβερνήτη τον Μέγα Μάγιστρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή