ΣΥΡΙΖΑ: Βολές για επικοινωνιακά τρικ

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές για επικοινωνιακά τρικ

Ο χθεσινός πρωινός καφές του Αλέξη Τσίπρα με τους πολύ στενούς συνεργάτες του ήταν μονοθεματικός για την πανδημία. Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης που δεν αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα σε πιο δραστικά μέτρα.

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χθεσινός πρωινός καφές του Αλέξη Τσίπρα με τους πολύ στενούς συνεργάτες του ήταν μονοθεματικός για την πανδημία. Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για εγκληματική αδράνεια της κυβέρνησης που δεν αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα σε πιο δραστικά μέτρα. Στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως αν αυτή η τραγική εικόνα συνεχιστεί μέσα στον χειμώνα, τα αποτελέσματα θα είναι καταστροφικά. Υπάρχουν στελέχη, μάλιστα, που παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο της αναγκαστικής επαναφοράς ενός lockdown. Τους τόνους ανέβασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Από την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει να μάθει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη πόσοι είναι οι συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ, αλλά σιωπά. Για ποιο λόγο δεν δίνει η κυβέρνηση αυτά τα στοιχεία;», διερωτήθηκε. Ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως «ο κ. Βασιλακόπουλος πριν από λίγες ημέρες κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση έφτιαχνε “ψευτοΜΕΘ” και παρενέβη ο εισαγγελέας, γιατί δεν είχαν καν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Το ίδιο είπε και η κ. Γκάγκα, παραδεχόμενη ότι δεν είχαμε το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε πολλές περιπτώσεις, και αυτό οδήγησε στην αύξηση των θανάτων».

Νέα επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται πολύ πιθανό να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο της Αθήνας προκειμένου να συνομιλήσει με τη διοίκηση αλλά και τους υγειονομικούς για την κατάσταση που επικρατεί. Είναι μια τακτική που έχει αποφασιστεί να συνεχιστεί μετά την αιφνιδιαστική παρουσία του στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν, επίσης, ότι το ECDC κατατάσσει την Ελλάδα στην υψηλότερη βαθμίδα ανησυχίας για την πανδημία, έχοντας την πρωτιά σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στη Δυτική Ευρώπη. «Σε αυτές τις συνθήκες, ο κ. Μητσοτάκης, διά του εκπροσώπου του, αντί να ανακοινώσει την επίταξη ιδιωτικών κλινικών που παραμένουν COVID free βγάζοντας υπερκέρδη και τη μεγαλύτερη υγειονομική συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, αρκείται να κάνει σημαία την επιστράτευση μερικών δεκάδων υγειονομικών», ανέφερε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε αυτό το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται πυρετωδώς, καθώς η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για το κύμα ακρίβειας στην αγορά αναμένεται να μετατραπεί σε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση και για την πορεία της πανδημίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η συνεδρίαση έχει «κλειδώσει» να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα. Ενα «ζέσταμα» της σύγκρουσης Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ θα προηγηθεί την Παρασκευή, καθώς στη Βουλή θα συζητηθεί το κόστος του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα. Η σχετική ερώτηση, που συνυπογράφει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με το σύνολο των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είχε κατατεθεί στις αρχές Οκτωβρίου και απευθύνεται στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή