ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ολα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σε θερμό κλίμα, που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Ολα τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την ελληνική μειονότητα στην Τουρκία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, σε θερμό κλίμα, που είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα κατόπιν πρόσκλησης από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, με αφορμή τον εορτασμό 30 ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του. Στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ και των επαφών που είχε με την αμερικανική ηγεσία. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας στα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Θρόνου και τόνισε ότι παραμένει υψηλή προτεραιότητα η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος είχε νωρίτερα χθες συνάντηση στη Βουλή με τον πρόεδρο του Σώματος, Κωνσταντίνο Τασούλα, με τον οποίο συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για την περαιτέρω συνδρομή που θα μπορούσε να προσφέρει η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων προς τη Βιβλιοθήκη της Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης.