ΚΙΝΑΛ: Ανταλλάσσουν πυρά Παπανδρέου – Λοβέρδος

ΚΙΝΑΛ: Ανταλλάσσουν πυρά Παπανδρέου – Λοβέρδος

Ο Ν. Ανδρουλάκης κινείται παγίως «ανάμεσα» στους δύο βασικούς αντιπάλους του αποφεύγοντας τις απευθείας βολές

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολο και πιο έντονο γίνεται το σκηνικό των «2+1» πόλων στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Γιώργος Παπανδρέου και Ανδρέας Λοβέρδος αναδεικνύουν με ολοένα μεγαλύτερη σαφήνεια τα διλήμματα που παγιώνουν την αντίρροπη πορεία τους προς τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, ενώ στο μεταξύ τους έδαφος παραμένει σταθερά ο Νίκος Ανδρουλάκης. Παράλληλα με τη μάχη των τριών, τις περιοδείες τους εντείνουν στην τελική ευθεία και οι κ. Γερουλάνος, Καστανίδης και Χρηστίδης.   

Η ομιλία του κ. Παπανδρέου στο Θησείο ήταν ενδεικτική των παραπάνω. Ο πρώην πρωθυπουργός, αφού μίλησε εκ νέου για απόπειρες παρεμβάσεων (με το βλέμμα προς τα δεξιά), συνέδεσε με σαφήνεια, χωρίς να τον κατονομάσει, τον Ανδρέα Λοβέρδο με τις αναφορές αυτές. «Δεν θα αναστηθεί το ΠΑΣΟΚ με τις ψήφους της Ν.Δ. Γιατί την επόμενη μέρα θα ξυπνήσουμε με ένα παράρτημά της, που θα έχει για περιτύλιγμα και μόνο μια ταμπέλα ΠΑΣΟΚ και έναν πράσινο ήλιο», ήταν η αποστροφή του, με ξεκάθαρο αποδέκτη τον πρώην υπουργό.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ φαίνεται πως εντείνει τη «στρατηγική του πρώτου γύρου», κατά κάποιες εκτιμήσεις διαβλέποντας ότι στον δεύτερο ίσως κληθεί να ανατρέψει εις βάρος του συσχετισμούς. «Δεν υπάρχει περιθώριο για δισταγμούς και επιλογές δεύτερης Κυριακής», τόνισε χαρακτηριστικά, καλώντας σε μαζική συμμετοχή.

«ΠΑΣΟΚ, ΚΙΝΑΛ ή ΚΙΔΗΣΟ; Αυτό είναι το δίλημμα που πρέπει να αποφασίσουμε. Εγώ λέω ΠΑΣΟΚ», σημείωσε από πλευράς του, στο Περιστέρι, ο κ. Λοβέρδος, αναδεικνύοντας εκ νέου τις διακριτές διαχωριστικές γραμμές από τον πρώην πρωθυπουργό. Μιλώντας, δε, για την επόμενη ημέρα των εκλογών, τόνισε ότι ο ίδιος έχει απαντήσει. «Ο,τι και αν διαλέξει το “εμείς”, εγώ θα είμαι εκεί για να υπακούω στην πλειοψηφία. Οι άλλοι να ερωτηθούν», σημείωσε στο ίδιο μήκος κύματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κινείται παγίως «ανάμεσα» στους δύο βασικούς αντιπάλους του αποφεύγοντας –τουλάχιστον στους ίδιους τόνους– τις απευθείας αιχμές. Μιλώντας, πάντως, για «σπάσιμο των επετηρίδων», προτάσσει το αφήγημα της ανανέωσης. «Είμαι ένας από εσάς, δεν εκμεταλλεύθηκα ποτέ καμία μορφή πελατειακού κράτους, δεν μπήκα ποτέ στα ασανσέρ της εγχώριας ολιγαρχίας», ανέφερε σε ομιλία του στον Πύργο, ενώ, όπως γνωστοποιήθηκε, η κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Γκάζι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή